Gemeente Winterswijk


21 april 2005

Openbare inschrijving bouwkavels Ravenhorsterweg

Winterswijk - Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om een drietal bouwkavels aan de Ravenhorsterweg via openbare inschrijving te verkopen. Voor alle drie kavels is een bodemprijs vastgesteld. Van 9 mei tot 13 juni (12.00 uur) hebben geïnteresseerden de gelegenheid een bod uit te brengen. Inschrijfformulieren zijn via de gemeente te verkrijgen. De gemeente streeft ernaar de hele procedure nog voor de zomervakantie afgerond te hebben zodat kopers in de loop van het najaar kunnen beginnen met bouwen.

Het perceel aan de Ravenhorsterweg leent zich door ligging en afmeting als bouwlocatie voor drie vrijstaande woningen. Voor de drie bouwkavels op dit perceel zijn de volgende bodemprijzen vastgesteld: kavel 1 (537m2 ) 125.000,-
kavel 2 (570 m2) 130.000,-
kavel 3 (643 m2) 150.000,-
Het inschrijfformulier is vanaf 9 mei verkrijgbaar bij het loket Bouwen aan het Beatrixpark 18 of wordt op aanvraag toegezonden. Ook kan het formulier vanaf 9 mei op de website gedownload worden. Geïnteresseerden kunnen hun bieding via een inschrijfformulier inleveren bij notariskantoor Hobbelink en Buitink. De kavels worden verkocht aan degene die het hoogste bod uitbrengt. Het is mogelijk om op alle drie de kavels te bieden. Uiteindelijk kan een geïnteresseerde maar één kavel kopen. Omdat de algemene verkoopwaarden van toepassing zijn is het uitgesloten dat projectontwikkelaars en aannemers een bod uit kunnen brengen. De kavels worden geleverd met een recent bodemonderzoeksrapport. Archeologisch onderzoek is niet nodig, maar mochten tijdens de bouw archeologische vondsten gedaan worden dan kan dit een vertraging opleveren. Op de kavels zijn de voorwaarden van het nieuwe bestemmingsplan Kom Noord van toepassing. Dit kan betekenen dat voor het aanvragen van een bouwvergunning een zogenaamd artikel 19 lid 2 WRO procedure gevolgd moet worden. Vanaf 9 mei is meer informatie te verkrijgen via de gemeentelijke inforubriek en de website.