Ingezonden persbericht

Presentatie: Anniko van Santen

Vrijdag 6 mei 2005 - http://www.opsporingverzocht.nl

Maandag 9 mei 2005, rond 19:30 uur, in de uitzending:
Gestolen pinpas in Weesp
Overval juwelier in Velsen-Noord
Overval tankstation in Den Haag
Diefstal muntencollectie in Den haag
Resultaten uitzending 2 mei door Peter Boots van het KLPD

Velsen-Noord: Overval juwelier Den Haag: Overval tankstation

De politie Kennemerland heeft videobeelden van 5 jongens op station Beverwijk. Eén van hen heeft donderdag 17 maart j.l. een overval gepleegd op een juwelierszaak in Velsen-Noord. Vervolgens laat hij zijn brommer achter op de taxistandplaats voor het NS station in Beverwijk en trekt daar, vermoedelijk om herkenning te voorkomen, een andere jas aan.

Dinsdagochtend 29 maart opent de manager van een Shell tankstation aan de Wassenaarseweg in Den Haag de deuren. Als hij iets buiten zet, drukt een man een pistool in zijn zij. De man dwingt de manager de kluis te openen, schopt het slachtoffer tegen de grond en bindt hem vast met tape. Daarna verdwijnt de overvaller, met de inhoud van de kluis, door het noodluik.
Weesp: Diefstal pinpas Den Haag: Diefstal muntencollectie
Donderdag 10 februari werd bij een woninginbraak in Weesp een pinpas gestolen. Met deze pas werd later geld opgenomen in Nederhorst den Berg en Weesp. Van de pinnende man zijn bewakingsbeelden.

Vrijdagavond 4 februari is vanuit een kamer van het Europa hotel aan de Zwolsestraat in Den Haag (Scheveningen) een muntencollectie gestolen.

Maandag 9 mei 2005, rond 22:00 uur, de volgende zaken:
Brandstichting in Amsterdam
Schietpartij in Amsterdam
Gewelddadige overval in het Duitse Düsseldorf
Sieraden en voorwerpen kijkdag in Hoogeveen
Resultaten uitzending 19:30 uur en eventueel opgeloste zaken door Peter Boots van het KLPD

Amsterdam: Brandstichting Düsseldorf: Gewelddadige overval

In de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 maart klinkt in de Pierre Cuypershof in de wijk Geuzenveld in Amsterdam-West een harde knal. Een benedenhuis explodeert, ruiten springen uit de sponningen en er woedt een felle brand. De eerst nog slapende 65-jarige bewoner kan met geen mogelijkheid zijn huis uit en overlijdt. De politie zoekt de daders van deze brandstichting met dodelijke afloop.

Zaterdagochtend 23 april is een juwelierszaak in Düsseldorf (Duitsland) overvallen door 4 of 5 gemaskerde daders. Met volautomatische wapens bedreigen ze het personeel en alle aanwezigen. Er wordt ook geschoten, maar niemand is geraakt. Dezelfde daders zijn waarschijnlijk betrokken bij een eerdere, mislukte, ramkraak op dezelfde juwelier en komen vermoedelijk uit Nederland.
Hoogeveen: Kijkdag Amsterdam: Schietpartij

Zaterdag 21 mei, tussen 10.00-16.00 uur, wordt een kijkdag in Hoogeveen gehouden. Hier kunnen die dag enkele honderden sieraden, schilderijen, klokken en antieke stukken weer worden herenigd met hun rechtmatige eigenaren.

Woensdag 30 maart, omstreeks 13.15, heeft er een schietpartij plaatsgevonden op de Frederik Hendrikstraat in Amsterdam. Hierbij is een man door zijn hals geschoten. Het slachtoffer reed in zijn grijze Audi A3 door het centrum van Amsterdam en werd achternagezeten door een groene Jaguar.