SARA


gepubliceerd op donderdag 24 maart 2005

Aankondiging: DEISA-symposium

Parijs, 9 - 10 mei 2005

Palais des Congrès, Porte Maillot, Parijs, Frankrijk

Het symposium 'Perspectives in High Performance Computing' is de eerste van een reeks die ieder jaar in april-mei zal plaatsvinden op verschillende locaties in Europa.

Het doel is een jaarlijks DEISA-event te realiseren dat gewijd is aan de discussie over wetenschappelijke en strategische uitdagingen op het gebied van High Performance Computing (HPC) en de impact van de DEISA-onderzoekinfrastructuur op computational science in Europa te beoordelen.

Het symposium is tevens de officiële start van DEISA voor gebruikers. Het symposium is met name van belang voor gebruikers die een proposal voor een DEISA-project willen indienen en voor geïnteresseerden in HPC in het algemeen.

Wat is DEISA?
Op basis van een initiatief van IDRIS-CNRS (Frankrijk) zijn de activiteiten van het DEISA-project in mei 2004 gestart met acht partners: FZJ en RZG in Duitsland, CINECA in Italië, EPCC en ECMWF in het Verenigd Koninkrijk, CSC in Finland en SARA in Nederland. Het project wordt gedeeltelijk gefinancierd door de Europese Commissie in het kader van het 6th Framework Programma, als onderdeel van een krachtig initiatief dat gericht is op het benutten van grid-enabled onderzoeksinfrastructuren in Europa.

Meer informatie over het symposium en aanmelding: www.deisa.org/symposium