Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Nieuwe hypotheek biedt maximale vrijheid en transparantie:

GMAC Star: Zeven jaar aflossingsvrij lenen tot 125% van de executiewaarde, fors lagere lasten door minder kosten

Den Haag, - Op maandag 9 mei introduceert GMAC Hypotheken (een 100% dochter van General Motors) een nieuwe hypotheek op de Nederlandse markt die maximale vrijheid biedt voor de huizenkoper. Onder de naam GMAC Star wordt een hypotheek aangeboden voor een bedrag van maximaal 125% van de executiewaarde van het huis. De eerste zeven jaar wordt niets afgelost. Omdat er geen andere producten worden meeverkocht - zoals kapitaal- of levensverzekeringen en andere polissen - zijn de kosten enkele tientallen procenten lager dan die bij andere hypotheekaanbieders.

"De GMAC Star past precies bij deze tijd en is ontwikkeld als antwoord op een duidelijke vraag uit de markt," aldus Rob van den Berg van GMAC Hypotheken. "Er wordt immers alleen een hypotheek afgesloten. Nu kan de geldlening volledig losgekoppeld worden van andere financiele producten en wordt financiele planning transparanter gemaakt. Er is geen enkele verplichting tot het bijsluiten van allerlei verzekeringsproducten, zoals bij veel andere aanbieders. Wij bieden uitsluitend een hypotheek en verder niets. Dat scheelt enorm in de netto maandlasten!"

Van den Berg: "Er zijn uitsluitend voordelen. De maandlasten zijn de eerste zeven jaar fors lager, want de huiseigenaar hoeft geen premies te betalen voor allerlei verzekeringsproducten. Bovendien is de rente op zijn hypotheek fiscaal aftrekbaar van het inkomen. Dat maakt de GMAC Star ideaal voor starters. Het gaat immers om een hoge lening tegen lage kosten."

Na zeven jaar

"Na zeven jaar wordt pas begonnen met de aflossing tot 90% van de executiewaarde van het huis. De lasten stijgen dan weliswaar, maar de huiseigenaar zal in de meeste gevallen na zeven jaar méér verdienen. Mensen hebben dus zeven jaar de tijd om te regelen en te bedenken hoe zij de aflossing straks gaan betalen. Als de waarde van het huis in zeven jaar voldoende stijgt, kan dat betekenen dat de lasten zelfs gelijk blijven. In het algemeen geldt dat hun geld niet vastzit in stenen, maar vrij besteedbaar blijft. Dat is vooral belangrijk als je jong bent en je geld goed kunt gebruiken voor andere zaken."



Ingezonden persbericht