Ingezonden persbericht

Per Zebra naar ARTIS

UITNODIGING & PERSBERICHT



AMSTERDAM, 20050506 -- Om te zorgen dat nog meer kinderen met hun ouders op de fiets naar ARTIS gaan is in samenwerking met De Fietsfabriek de ARTIS Wilde Dieren Fiets in het leven geroepen. Door het verkopen van deze speciale ARTIS Wilde Dieren fietsen wordt extra geld opgehaald voor het ARTIS Reuzenmiereneter Project in Zuid Amerika. Per verkochte Wilde Dieren fiets geeft De Fietsfabriek ¤ 100,- aan dit sympathieke en zinnige project.


Om deze samenwerking te bekrachtigen overhandigt Yalcin Cihangir (directeur van De Fietsfabriek) maandag 9 mei om 15uur de eerste ARTIS Wilde Dieren fiets aan Haig Balian (directeur van ARTIS). De overhandiging vindt plaats bij de hoofdingang van ARTIS, Plantage Kerklaan 38-40 in Amsterdam.

Waarom deze samenwerking?
Omdat De Fietsfabriek ARTIS een warm hart toedraagt! Verder komen al veel bezoekertjes met hun ouders op de fiets naar ARTIS. Om te zorgen dat nog meer kinderen op de fiets naar ARTIS gaan is de ARTIS Wilde Dieren Fiets in het leven geroepen. Laat de ARTIS-voorpret thuis beginnen; samen met de (klein)kinderen op de Wilde Dieren Fiets naar ARTIS! De ARTIS Wilde Dieren Fiets is te koop met Zebra en Giraffe print in het geel, rood en zwart. Van elke verkochte fiets komt ¤ 100,- ten goede aan het ARTIS reuzenmiereneter project in Zuid Amerika.

Informatie over het ARTIS Reuzenmiereneter project
Grote miereneters hebben een bijzondere, gestroomlijnde bouw. Aan de zeer krachtige voorpoten zitten grote nagels waar een miereneter eenvoudig termieten-heuvels mee openbreekt. De voorpoten zijn zelfs zo krachtig dat een miereneter een aanval van een jaguar of poema kan weerstaan. De dikke zolen op de voeten en de aparte tekening op de vacht zorgen dat ze goed zijn aangepast aan het leven als bodembewoner. Met zijn lange slurfneus en nog langere tong van ruim 60 cm. haalt hij mieren en termieten uit hun hoop, in een tempo van 150 keer per minuut. In het wild eten grote miereneters 35.000 - 40.000 termieten per dag. Slapen kan hij als de beste. Miereneters slapen in een cirkelvorm en gebruiken daarbij hun grote staart als deken. Miereneters komen voor in Midden- en Zuid-Amerika en zijn een bedreigde diersoort. ARTIS is een samenwerking gestart met El Zoológico de Florencio Varela, een dierentuin in Argentinië. In Florencio Varela wordt een opvang- en fokcentrum ingericht, waar verweesde of gewonde reuzenmiereneters worden opgevangen en gerehabiliteerd. Daarna worden ze weer uitgezet in de natuur. Zie ook www.artis.nl

Informatie over De Fietsfabriek
De Fietsfabriek maakt stevige (bak)fietsen waarmee gemakkelijk de kinderen en boodschappen door weer en wind kunnen worden vervoerd. Ideaal voor gezinnen die in de stad wonen. Yalcin Cihangir en Dave Deutsch zijn ongeveer twee jaar geleden De Fietsfabriek begonnen. Het ambachtelijke familiebedrijf is sindsdien aardig gegroeid, vooral dankzij mond-tot-mond reclame en de aandacht die de fietsen van bekende Nederlanders krijgen. Tegenwoordig heeft De Fietsfabriek vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Kopenhagen en Tokio. Zie ook www.fietsfabriek.nl

Voor meer informatie over de samenwerking tussen ARTIS en De Fietsfabriek kunt u contact opnemen met Jorrit Kreek (06-24663767 / jorrit@defietsfabriek.nl) of met Anita Almasi (020-5233515 / pr@artis.nl).




Ingezonden persbericht