Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Voor de beste service 'van deur tot deur'

Partnerovereenkomst tussen Thalys en Europcar

Thalys ondertekende een exclusief partnerovereenkomst voor drie jaar met Europcar voor de verhuur van auto's in België, Frankrijk, Duitsland en Nederland.

Om de reizigers de beste service 'van deur tot deur' aan te bieden, selecteerde Thalys de diensten van Europcar, de Europese marktleider in autoverhuur. "De keuze voor Europcar had alles te maken met het vernieuwende karakter van de aangeboden oplossingen. Europcar biedt de Thalys-reizigers niet alleen bijzonder voordelige tarieven, maar ook een reeks originele formules op maat."

Thalys, tien jaar hogesnelheidstreinen door vier Europese landen

Elke dag rijden dertig Thalys-treinen tussen Parijs-Ile-de-France en Brussel, zes tussen Parijs en Keulen en vijf tussen Parijs en Amsterdam. In 2004 vervoerde Thalys 5,95 miljoen passagiers en realiseerde het een omzet van 318 miljoen euro, een stijging van 5,6% ten opzichte van 2003. Dankzij haar innoverend karakter won Ticketless van Thalys in maart 2005 de Grand Prix du Jury des Trophées de l'Innovation, die werd uitgegeven door Syntec Informatique en France Telecom.

Europcar, Europees marktleider in autoverhuur
Europcar, Europees marktleider in autoverhuur, is aanwezig in 143 landen met 2.825 agentschappen (waarvan 400 in luchthavens). Europcar bezit een vloot van meer dan 200.000 voertuigen in Europa, Midden- en Zuid-Amerika, het Midden-Oosten, de Caraïben en Azië en het Stille Zuidzeegebied. Europcar is een dochteronderneming van Volkswagen AG, de grootste Europese autoconstructeur.

World's Leading Leisure Car Rental

In 2004 realiseerde Europcar een omzet van 1.172 miljoen euro en boekte het een winststijging van 16%. Als bewijs voor de betrouwbaarheid en kwaliteit van zijn services sleepte Europcar in december van datzelfde jaar de onderscheiding van 'World's Leading Leisure Car Rental' in de wacht, uitgereikt door professionals van de sector via de World Travel Awards.

-- einde persbericht ---