Digitale Gemeente Houten

Victum/IGCN wint derby van Juko

maandag 9 mei 2005 - Bron: Victum/IGCN

In erbarmelijke weersomstandigheden waarin Victum/IGCN eerder moeite had met scoren, speelde Victum/IGCN afgelopen zaterdag uit tegen buurtgenoot Juko uit Nieuwegein. Regen en wind werden afgewisseld door droog en windstil weer. Zo afwisselend als het weer was, zo eenzijdig was de wedstrijd. De derby werd nooit spannend.

Binnen vijf minuten had Victum/IGCN een 3-0 voorsprong weten te bewerkstelligen door schoten van Vikash Mahadew Missier en Arjan Donker, die de eerste helft drie van de vijf schoten scoorde. Victum/IGCN was duidelijk sterker dan Juko, dat met veel verdedigende druk Victum/IGCN probeerde af te stoppen. Victum/IGCN profiteerde hiervan door veel kansen richting korf te creëren en te benutten. Een derde van de doelpunten werd op deze manier gescoord.

Na de 3-0 voorsprong en de 5-1 stand na een klein kwartier, kwam Victum/IGCN niet meer in gevaar. Victum/IGCN speelde verzorgd en verdedigde daarnaast ook erg sterk. De gevaarlijkste speler van Juko scoorde slechts 1 goal door het goede verdedigende werk van Vikash Mahadew Missier en zijn vakgenoten. Met een 8-3 ruststand werden de kleedkamers opgezocht.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet veel. Juko wist wat meer te scoren. Scoorden in de eerste helft alleen nog dames van Juko, in de tweede helft vonden twee heren van afstand de korf. Bij Victum/IGCN creëerden alle spelers kansen. Slechts twee van hen, Peggy Braaf en Jiska van Veldhuizen, bleven zonder goal. Victum/IGCN speelde een goede wedstrijd, een goede opstap naar de zware inhaalwedstrijd tegen Animo aanstaande donderdag, een wedstrijd die Victum/IGCN, vanuit prestige-oogpunt, graag wil winnen.

Juko - Victum/IGCN 8 - 15 (3 - 8)
Doelpunten: Arjan Donker: 4, Vikash Mahadew Missier: 3, Jose de Wijer: 3, Martijn Boers: 3, Erwin van Dinther: 1, Corine van den Brink: 1

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).