Vendex KBB NV

PERSBERICHT

Gas en elektriciteit bij HEMA: 3 jaar voor vaste prijs

Amsterdam, 9 mei 2005

HEMA gaat vanaf vandaag onder eigen merknaam gas en elektriciteit verkopen. Klanten die overstappen op HEMA Energie weten drie jaar lang precies waar ze aan toe zijn. Geen tussentijdse prijsstijgingen, dus niet elke keer een onaangename verrassing als de nieuwe nota in de bus valt. In samenwerking met energieleverancier RWE biedt HEMA Energie een driejarig contract, waarbij de tarieven voor gas en elektriciteit voor die periode vast staan. Klanten van HEMA Energie kunnen op deze manier tientallen euro's besparen op hun energierekening.

Met het nieuwe product speelt HEMA in op de al maar stijgende prijzen voor elektriciteit en gas. Vanaf 2003 is gas per halfjaar gemiddeld 4,6% duurder geworden en elektriciteit 4,7%. Dit betekent dat de meeste huishoudens steeds met hogere energienota's werden geconfronteerd. Aangezien de vraag naar energie in de wereld steeds groter wordt, zal aan de prijsstijgingen de komende jaren naar verwachting geen einde komen. Bij HEMA Energie kan de consument zich tegen toekomstige prijsstijgingen indekken, door een driejarig contract te sluiten voor de levering van gas en elektriciteit voor een vaste prijs. Uiteraard kan ook gekozen worden voor een gewoon contract met variabele prijzen.

Consumenten die klant worden van HEMA Energie kunnen rekenen op de vertrouwde `prijs/kwaliteit' die HEMA voor al haar producten biedt. HEMA Energie pretendeert niet de goedkoopste te zijn, maar biedt wel een voordelige en eenvoudige oplossing voor toekomstige stijgingen van de energieprijzen. Op de website van HEMA (www.hema.nl) kan iedereen op een simpele manier uitrekenen hoeveel op de energierekening kan worden bespaard. `Écht HEMA' dus.

Ook het overstappen op HEMA Energie gaat eenvoudig. De klant belt naar het speciale nummer (0900-1868) of gaat naar de website en beantwoordt enkele vragen die met de persoonlijke situatie te maken hebben, zoals naam en adres. HEMA Energie zorgt samen met RWE voor de opzegging bij de oude leverancier en voor een zorgvuldige afhandeling. Circa zes weken nadat de aanvraag is ingediend, gaat het driejarige contract met HEMA Energie in en is de relatie met de huidige leverancier opgezegd. De levering van elektriciteit en gas gaat onverminderd door.

Om dit aantrekkelijke product met succes te kunnen aanbieden is HEMA een langjarige samenwerking aangegaan met energieleverancier RWE Energy Nederland N.V., onderdeel van RWE AG, een van de grootste Europese leveranciers van gas en elektriciteit, met activiteiten in 120 landen. Voor advies aan klanten en het beantwoorden van vragen kan HEMA steunen op de grote ervaring die RWE op dit gebied heeft. De klantenservice van HEMA Energie bestaat uit een speciaal door RWE opgeleid team, dat klanten te woord zal staan zoals zij dat van HEMA verwachten.

Voor informatie, tarieven en voorwaarden zie www.hema.nl.

Over HEMA
HEMA is er voor iedereen. Bij HEMA komt de klant op de eerste plaats. Het assortiment is zo samengesteld dat de klant met vertrouwen naar HEMA gaat. Het HEMA-merk staat voor een goede kwaliteit, een actuele stijl en een relatief lage prijs. In 2002 en 2003 is HEMA uitgeroepen tot beste winkel van Nederland. HEMA is opgericht in 1926 te Amsterdam en maakt deel uit van Koninklijke Vendex KBB. HEMA heeft winkels in drie landen, 278 in Nederland, 42 in België en 3 in Duitsland.




Vendex KBB NV