Gemeente Beverwijk


11-05-2005
Handhaving blauwe zone Marlo Center gestart

Vanaf afgelopen maandag 9 mei wordt er door de parkeerpolitie gecontroleerd op het gebruik van de parkeerschijf in de blauwe zone op het parkeerterrein van het Marlo Center.

Het college heeft in januari 2005 besloten een groot deel van het parkeerterrein op het Marlo Center aan te wijzen als gebied, waar alleen geparkeerd mag worden met gebruik van een parkeerschijf. De zogenaamde blauwe zone. Nu is dan ook de handhaving gestart. De parkeerschijf moet gebruikt worden van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur en op koopavonden tot 21.00 uur. De maximale parkeerduur is vastgesteld op 2 uur.

De delen van het parkeerterrein die niet als blauwe zone zijn aangewezen, bieden werknemers van de bedrijven op het Marlo Center gelegenheid hier te parkeren zonder gebruik van de schijf. Houders van een gehandicaptenparkeerkaart hoeven geen parkeerschijf te gebruiken op de daarvoor aangewezen parkeerplaatsen. De blauwe zone Marlo Center is losgekoppeld van de omliggende woonbuurten waar een blauwe zone van kracht is. Vergunninghouders uit de omliggende woonbuurten mogen dus niet parkeren op het Marlo Center zonder parkeerschijf. Na zes maanden wordt de ingestelde regeling geëvalueerd.