Ingezonden persbericht

"Grootste Online Spelkampioenschappen"

9 mei 2005 is het zover

VIANEN, 20050405 -- Niet alleen in de klassieke bordspellen als Schaken, Backgammon, Go en Dammen zal er gestreden worden, maar ook in moderne bordspellen zoals De beer is los, Streetsoccer, Zeeslag en Subulata. Meer dan 1200 verschillende deelnemers zullen strijden om de eer kampioen 2005 te worden! Elke week zullen er 2 tot 3 nieuwe kampioenschappen gestart worden. Totaal worden er in 22 verschillende spellen kampioenschappen gehouden. De inschrijvingen voor de kampioenschappen 2005 starten de eerste week van April.


Iedereen die betalend lid is van Jijbent.nl mag meedoen, van beginners tot gevorderden, maar er zullen ook verschillende toppers meedoen, zoals de wereldkampioen Stratego, Nederlandse en Belgische Othello topspelers, evenals Nederlandse toppers in Backgammon. Ook een voormalig Nederlands kampioen Sneldammen neemt waarschijnlijk deel. Er kan dus een hoog niveau verwacht worden.

Buiten het strijden om de eer, kunnen er ook leuke prijzen gewonnen worden. De sponsors van de Online Denkspelkampioenschappen 2005 zijn: '999 Games', Lokasoft, de Nederlandse Othellovereniging en de Strategobond.

Jijbent.nl (www.jijbent.nl) is een spellensite waar denk- en bordspellen voor 2 personen kunnen worden gespeeld. Dit vindt beurtelings plaats, waarbij de spelers niet tegelijkertijd online hoeven te zijn, maar na elkaar hun zetten kunnen doen. Dagelijks spelen er circa 5000 unieke bezoekers op Jijbent.nl.




Ingezonden persbericht