Gemeente Hilversum

Kruising Noorder/Zuidermeent twee weken afgesloten Van maandag 9 t/m vrijdag 20 mei wordt in de Hilversumse Meent op de T-kruising Noordermeent/Zuidermeent een groot 30-kilometer plateau aangelegd. Het plateau wordt uitgevoerd in rood asfalt met aan de zijkanten fietsstroken in zwart asfalt.

Inspraak
Alleen ter hoogte van het plateau zal een 30-kilometerregime worden ingevoerd. Aanvankelijk was het de bedoeling om meerdere plateaus op de Noorder- en de Zuidermeent aan te leggen en over de hele lengte van beide straten 30 km/u in te voeren. Maar onder invloed van de inspraak en een enquête in het wijkblad werd
uiteindelijk besloten om alleen een plateau aan te leggen op de kruising van beide wegen.

Afsluiting
De kruising wordt tijdens de werkzaamheden afgesloten voor het autoverkeer. Dat heeft als gevolg dat de bewoners twee weken lang met de auto alleen de meest noordelijke en de zuidelijke toegang tot de wijk kunnen gebruiken. En dat ze met de auto alleen via de Meentweg van het ene deel van de Meent naar het andere kunnen rijden.

Connexxion
Tijdens de werkzaamheden rijden de bussen van Connexxion niet hun gebruikelijke route door de Hilversumse Meent. Ze rijden twee weken lang alleen over de Meentweg, waar bij alle drie de toegangswegen tijdelijke haltes worden aangebracht.