Gemeente Hilversum

Van Ghentlaan twee weken afgesloten
Op maandag 9 mei wordt de Van Ghentlaan ter hoogte van de Van Gelderlaan voor twee weken afgesloten voor doorgaand autoverkeer. De gemeente verricht daar werkzaamheden, die voortvloeien uit de evaluatie van de busmaatregelen in het gebied Kolhornseweg e.o. Het betreft de aanleg van een 30-kilometerplateau op de kruising met de Van Gelderlaan, het versmallen en iets inkorten van de wegversmalling tussen de Van Gelderlaan en de Van der Zaenlaan en het verhogen van de busdrempel tussen de ingang van Zonnestraal en het dwarsstukje van de Van Ghentlaan naar de Loosdrechtseweg.

Bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden is de Van Ghentlaan afgesloten voor doorgaand verkeer. Bewoners van de Van Gelderlaan, de Van der Zaenlaan en de Van Speijklaan kunnen twee weken lang alleen vanaf de kant van de Diependaalselaan via de inrit van de Van der Zaenlaan hun huizen kunnen bereiken en alleen richting Diependaalselaan uitrijden. Bewoners en bezoekers van Zonnestraal kunnen alleen via de Loosdrechtseweg hun bestemming bereiken. Het ophogen van de busdrempel vormt daarbij geen belemmering. Die wordt in twee helften aangelegd, zodat er telkens over een weghelft verkeer mogelijk blijft.

Connexxion
De bussen van Connexxion rijden tijdens de werkzaamheden van en naar Loosdrecht om over de Loosdrechtseweg. Ze doen overigens wel de halte voor Zonnestraal aan. Om teveel tijdverlies te voorkomen wordt voor de betreffende twee weken de oude bussluis tussen de Van Ghentlaan en de Rading opengesteld.