Ingezonden persbericht

Nieuwe software voor digitale bladmuzieklezer

WINTERSWIJK, 20050509 -- Volgens het Winterswijkse Care4music zal de komende maand de nieuwste software voor de Music Pad Pro gintroduceerd gaanworden. Deze update zal de de meest revolutionaire zijn sinds de introductie van de de Music Pad Pro een pc tablet waarmee men bladmuziek kunt uitlezen. Care4music deelt dit mede als officieel vertegenwoordiger van Freehandsystems, de uitvinders en fabrikant van de MPP. Met deze nieuwe software wordt het aantal tools danig uitgebreid zodat de Music Pad Pro het meest gewilde apparaat zal worden voor zowel uitvoerende musici als voor hen die werkzaam zijn in het muziekonderwijs.


De nieuwe 4.0 software zorgt voor een gote stap voorwaarts in het uitlezen van digitale bladmuziek. Het zal worden aangeboden aan de bestaande gebruikers van de Music Pad Pro als een gratis upgrade en zal in de nieuw uit te leveren MPP's standaard worden bijgeleverd.

Volgens directeur Rob de Visser van Care4music "De missie van Freehandsystems is om ieder type bladmuziek, zowel notenschrift als tabs etc, digitaal uit te kunnen laten lezen. De introductie van deze nieuwe software voor het vlaggenschip de Music Pad Pro, geeft een flinke voorsprong in het zoeken naar de ideale manier van het in beeld brengen van bladmuziek en de verwerking hiervan.
Wij willen graag het hulpmiddel voor zowel de uitvoerende als de lesgevende muzikant in de 21e eeuw aanreiken. Behalve alles voor het notenschrift zijn er een aantal nieuwe handigheidjes en tools aan toegevoegd die een muzikant nu eenmaal heel goed van pas komt. Je kunt je stemapparaat bijvoorbeeld rustig thuis laten want die heb je nu altijd bij je. Het draadloos netwerken is een hele grote verbetering en zal met de introductie, later dit jaar, van de Maestro, het digitale scherm voor de dirigent, tot zijn volle recht komen. Het wordt dan mogelijk voor de dirigent om direct met de schermen van de muzikanten te communiceren. Hij kan direct wijzigingen aanbrengen in de bladmuziek van de orkestleden, wat tot aanzienlijke tijdsbesparingen, dus geldbesparing zal gaan leiden" aldus de Visser

De nieuwste ontwikkelingen zijn ondermeer:
Draadloos netwerken, audio speler voor zowel MP3 als MIDI
uitgebreide tekst notitie mogelijkheid,uitgebreide mogelijkheid om zelf playlists samen te stellen
Twee pagina display, metronoom, stemapparaat
compatibiliteit met Solero files wat het mogelijk maakt deze om te zetten naar MIDI playback, nieuw "vinger" vriendelijke gebruikers interface met uitgebreide mogelijkheid van pen - en notatie kleuren.

Voor meer informatie kan men terecht op www.care4music.com of www.freehandsystems.com

einde persbericht



Ingezonden persbericht