Ingezonden persbericht

Nieuw Zorgstelsel "een vloek of een zegen"

REEUWIJK, 20050509 -- Nieuw Stelsel: Als het aan minister Hoogervorst en de zorgverzekeraars ligt komt er voor de hele Nederlandse bevolking een nieuw zorgstelsel. Het verschil tussen particulier en ziekenfonds verdwijnt.


De verwachting bij de bevolking:
Point of no return lijkt gepasseerd al kan de eerste kamer nog wel tegen stemmen (planair debat 07-06-2005). Een ieder wordt hiermee geconfronteerd, is het een zegen? Is het huidige stelsel echt zo slecht? Is het een vloek en hoe om te gaan met het nieuwe stelsel..

De vragen:
Hoe om te gaan met collectiviteiten? Wie betaalt de premie en hoeveel? Wat is de zorgtoeslag en waarom wordt dit niet een restitutie genoemd? Wat betekent no-claim en hoezo vóór eigen risico? Wat is een restitutie polis en waarom is die duurder? Hoezo verdwijnt het sofi-nummer?

De oplossing naar informatie behoefte:
Dit zijn maar enkele vragen die dagelijks gesteld worden en naar mate de datum 01-01-2006 vordert stijgt de vraag naar informatie over deze ingrijpende operatie.

De Basispolis.nl
Sinds kort bestaat debasispolis.nl . Alle publicaties uit de media en nieuwsbrieven van verzekeraars komen hier samen en worden per dag verwerkt en dus actueel gehouden. De site is bedoeld om de vragen die er leven te beantwoorden. Tevens zal er tussen alle basisverzekeringsproducten van alle maatschappijen een vergelijking gemaakt worden indien de pakketten bekend zijn.

SEZ
Deze site is een initiatief van SEZ te Reeuwijk. SEZ is een assurantiemakelaar op het gebied van zorgverzekeringen. Op het gebied van de basisverzekering is SEZ goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. SEZ geeft over dit onderwerp tevens congressen.




Ingezonden persbericht