Telematica Instituut


Business Process Management 2005

Op 10 mei vindt in het Gelderse Garderen het nationale congres Business Process Management 2005 plaats. Verschillende sprekers zullen u bijpraten over hun ervaringen met het doelmatig richten, inrichten en verrichten van bedrijfsprocessen. Daarnaast kunt u op de informatiemarkt diverse bedrijfsstands bezoeken en kunt u in het Lagerhuis prangende BPM vragen inbrengen of meepraten over relevante BPM standpunten.

Praktijkgericht
De insteek van het congres is sterk praktijkgericht. Er is ondermeer een key note presentatie door ABN AMRO over procesverbetering en leerervaringen met Six Sigma. Supermarktconcern Laurus spreekt over invoering van Tabaksblat en de impact hiervan op het (risico)management van processen. Uitvoeringsinstantie UWV spreekt over ervaringen met het methodisch veranderen van de organisatie en de bedrijfsprocessen. Het Expertise Centrum spreekt over de toepassing van enterprise architectuur voor BPM bij de overheid. En de Hogeschool van Utrecht zal spreken over het gebruik van BPM binnen het hoger onderwijs. Verder veel sprekers vanuit bedrijfsleven, overheid, consultancy, onderwijs en wetenschap over hun ervaringen, best-practices en gehanteerde methoden en tools en concrete BPM-oplossingen.

ArchiMate
In het middagprogramma vertelt Marc Lankhorst van het Telematica Instituut over de ervaringen met ArchiMate, een taal en een set instrumenten die de verbanden tussen verschillende architectuurdomeinen in beeld brengen en laten zien welke consequenties veranderingen in het ene domein (bijvoorbeeld een bedrijfsproces) in andere domeinen hebben (bijvoorbeeld software of netwerkinfrastructuur).

Meer informatie over het congres vindt u op de website: http://www.bpm2005.nl.


Telematica Instituut