Ingezonden persbericht


Aankondiging

Filmdebat 'Marokko swingt'

Een debat over de dilemma's van jonge Marokkaanse-Nederlandse vrouwen:

Wat: filmdebat 'Marokko swingt'
Wanneer: dinsdag 10 mei
Waar: LUX Nijmegen, Marienburg 38-39
Aanvang: 20.00uur
Entree: EUR8,- (studenten RU/HAN & medewerkers RU gratis entree) Info: www.lux-nijmegen.nl
Reserveren: 0900-5894636

De film
Swingende documentaire van Barbara den Uyl. In mei 2004 gaf Najat Aâtabou in Amsterdam een masterclass aan vijf jonge Marokkaans-Nederlandse zangeressen. De jonge zangeressen in de masterclass kampen in Nederland met zowel discriminatie van Nederlanders als met afkeuring van de Marokkaanse gemeenschap. Tussen de bedrijven door praten de vrouwen over wat hen bindt: emancipatie, vrouw-zijn, moslim-zijn, zangeres zijn in een macho muziekwereld.

Het debat
In het aansluitende filmdebat gaan we in op de spagaat van opgroeien in een moderne westerse samenleving en het in stand houden van de traditionele familiaire verbanden. Wat zegt vraag wat deze film over het leven van jonge Marokkaanse vrouwen in Nederland? Welke dilemma's komen zij tegen en hoe gaan ze daar mee om?

Deelnemers
Debat met regisseur Barbara den Uyl, zangeres Farna El-Kadmiri en Willy Jansen, hoogleraar Vrouwenstudies RU. Gespreksleider is Elianne Keulemans van het Soeterbeeck.

Aanvang 20.00uur / entree 8 euro (studenten RU/HAN en medewerkers Radboud universiteit gratis op vertoon van collegekaart/medewerkerspas). Kaarten: 0900-5894636, info: www.lux-nijmegen.nl

In samenwerking met het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen.
Dit debat is onderdeel van Global, een project van LUX en CIDIN over de hardnekkige dilemma's van internationale samenwerking en ontwikkeling. Dit project is mogelijk gemaakt door NCDO (hoofdsponsor), HIVOS, Novib, ICCO en Cordaid. Zie www.globaldebat.nl

Hedzerd de Boer
programmaker debat LUX
024-3818122
024-3556151 (rechtstreeks)
06-42458124
hedzerd@lux-nijmegen.nl
www.lux-nijmegen.nl