Gemeente Alblasserdam

Nieuwsberichten

29-04-2005
Army Spektakelshow

Army Spektakelshow
De gemeente Alblasserdam sluit het bevrijdingsfeest af met een Army Spektakelshow.
Evenals tien jaar geleden bij de herdenking van de vijftigjarige bevrijding sluit de gemeente Alblasserdam haar activiteiten in het kader van de zestig jarige bevrijding af op dinsdag 10 mei. 10 mei 1945 wordt in Alblasserdam algemeen genoemd als bevrijdingsdag van Alblasserdam. Op de 10e mei 1945 werden de laatste Duitse bezetters gevangen genomen en afgevoerd op de Brug over de Noord. Dinsdag 10 mei treedt in Alblasserdam de Sgt. Wilson's Army Show op. Een show vol met evergreens uitgevoerd door drie "Army Lady's" onder het commando van sergeant Wilsons.
Wie herinnert zich niet de nostalgische muziek van de musici zoals Glen Miller, The Andrew Sisters, Frankie Lane, Doris Day, Cole Porter, Vera Lynn en vele anderen.
Naast de muziek uit de jaren 40/50 worden de verschillende liederen door de acteurs/actrices op een passende manier aan elkaar gepresenteerd in een decor bestaande uit onder andere een Army luifel, aangevuld met camouflagenetten en rekwisieten.
Komt deze muziek u bekend voor dan kunt u op 10 mei op het Alblasserdamse Raadhuisplein opnieuw genieten.
De show begint om 19.00 uur en duurt 2 uur. Om 21.00 uur zal loco-burgemeester Jaap de Gruijter het, sinds 5 mei brandende, bevrijdingsvuur doven en daarmee de festiviteiten en herdenkingen rondom de zestigjarige bevrijding afsluiten.