Gemeente Nuth


02-05-2005

Opbrengst kunst gemeente Nuth naar weeshuis Zuid-India

Op dinsdag 10 mei start de verlengde verkoop van de kunstwerken. De totale opbrengst van deze actie gaat naar een weeshuis van Stichting Mariamma. Op vrijdagmiddag 20 mei om 12.30 uur sluit de verkoop. De koopdagen vinden plaats op de normale openingstijden van het gemeentehuis van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur, en tevens op donderdagmiddag van 14.00 tot 19.00 uur.

Stichting Mariamma
In overleg met het bestuur van PLONS (Platform
Ontwikkelingssamenwerking Nuth) is gekozen voor de Stichting Mariamma. Deze stichting heeft een kindertehuis voor 35 wezen en ontheemde kinderen in Mammalapuram van de deelstaat Tamilnadu in Zuid-India. Met de financiële steun van de kopers van de kunstwerken en met het ingezamelde geld door de kinderen van enkele basisscholen, kunnen 10 tot 15 kinderen worden opgenomen in het tehuis. Zij zijn sinds de tsunami wees. Deze kinderen krijgen een goede verzorging, kleding, medische hulp en scholing. Met het bedrag uit Nuth kan de noodzakelijke verbouwing van het kindertehuis worden bekostigd en tevens worden voorzien in de belangrijkste voorzieningen voor de kinderen. Hiermee richt zich de hulp vanuit Nuth ook met name op de toekomst van de hardst getroffenen.

Weeshuis als middelpunt
De voorzitter van de Stichting Mariamma liet de gemeente Nuth weten dat men haar regelmatig op de hoogte zal houden van het resultaat van onze financiële bijdrage. Mevrouw Fernanne van der Meer uit Maastricht, is ook graag bereid om naar de basisscholen toe educatieve projecten te verzorgen, met het weeshuis als middelpunt.

Meer info
Zodra de opbrengst bekend is laten wij u dat weten. Het streefbedrag is 15.000. Iedereen is van harte welkom in het gemeentehuis om een flink bod uit te brengen. Het doel is namelijk om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor het weeshuis. De kunstvoorwerpen zijn voor een groot deel uit de Beeldende Kunstenaars Regeling (BKR) verkregen. Op de website www.nuth.nl vindt u ons vorige bericht en een overzicht van de kunstwerken en enkele fotos. Volgende week zullen wij in een afzonderlijk bericht nader ingaan op de Stichting Mariamma en het weeshuis in Mammalapuram.