Gemeente Almere

Inloopavonden Ontwerp Bestemmingsplan Kustzone en Oostrand

Op 10 en 11 mei 2005 organiseert de gemeente voor geĂŻnteresseerden inloopavonden Ontwerp Bestemmingsplan Kustzone en Oostrand. Op deze avonden licht de gemeente u graag in over haar aangepaste plannen voor dit plangebied in Almere Haven en er is natuurlijk gelegenheid tot het stellen van vragen. De avonden vinden plaats, van 18.00 tot 21.00 uur, in de kerk de Goede Rede in Almere Haven.

Inloopavonden

Op de inloopavonden kunt u onder andere het ontwerp bestemmingsplan en diverse informatiepanelen bekijken. Ook kunnen er vragen gesteld worden aan het projectmanagement Kustzone en Oostrand en aan verschillende aanwezige inhoudelijke adviseurs. Projectwethouder mevrouw Visser-Van der Weele is eveneens op de avond aanwezig voor de beantwoording van vragen.

Traject tot heden

In de zomer van 2002 is het Voorontwerp Bestemmingsplan Kustzone en Oostrand in Almere Haven in de inspraak geweest. Tegelijkertijd heeft overleg plaatsgevonden met instanties als de provincie Flevoland en andere belanghebbenden. Tijdens de inspraakronde zijn veel reacties ingediend. Vanaf het najaar 2002 heeft de gemeente zich beraad op de te nemen stappen. Er is in 2003 en 2004 intensief overleg gevoerd met overlegpartners als Rijkswaterstaat, het Waterschap Zuiderzeeland, de provincie Flevoland, het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu, het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, maar ook met de Watersportvereniging Almere Haven.

Aanpassing in voorontwerp

Deze gesprekken hebben belangrijke aanpassingen in de visie op het binnendijkse en buitendijkse gebied opgeleverd. Voor de Oostrand (bij de Terpmeent, Oostgriend en Wilgengriend) is binnen de oorspronkelijke uitgangspunten het ontwerp aangepast, waardoor het plan een grotere samenhang met de bestaande omgeving heeft gekregen. Ook is nadrukkelijk gezocht naar een invulling waardoor meer bestaand bos behouden kon blijven. De Kustzone (buitendijks, ter hoogte van de Havenkom) heeft eveneens binnen de structuur van nieuw woongebied, stadspark en jachthaven belangrijke wijzigingen ondergaan. Het buitendijkse woongebied is compacter geworden en er is nu voorzien in een groot gecombineerd zwem- en surfstrand met een weids uitzicht over het Gooimeer.

Procedure

Van maandag 2 mei tot en met maandag 30 mei 2005 ligt het Ontwerp Bestemmingsplan Kustzone en Oostrand voor een ieder ter inzage op het Stadhuis, Stadhuisplein 1 in Almere Stad en bij het stadsdeelkantoor Almere Haven, Bivak 1. Uw reacties, de zogenaamde zienswijzen, op het ontwerp bestemmingsplan dient u schriftelijk te richten aan de Gemeenteraad, Postbus 200, 1300 AE Almere, onder vermelding van zienswijze Ontwerp Bestemmingsplan Kustzone en Oostrand.

De zienswijzen worden behandeld in het college van B&W en de gemeenteraad. De Raad stelt het bestemmingsplan, al dan niet met wijzigingen, vervolgens vast. Hierna wordt het plan weer gedurende vier weken ter inzage gelegd. In deze periode kunnen de indieners van een zienswijze, als daar nog steeds aanleiding voor is, een bedenking indienen bij het provinciale

bestuur. Uiteindelijk beoordelen Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland of het plan goedgekeurd kan worden. Tenslotte is nog een beroepsprocedure bij de Raad van State mogelijk.
* almere.nl/kustzoneenoostrand
meer informatie