Gemeente Wassenaar

Extra vergadering over Rijnlandroute
4 mei 2005
Op dinsdag 10 mei vindt in het gemeentehuis van Katwijk een vergadering plaats van de raadscommissies voor Verkeer en Vervoer van de gemeenten Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. De vergadering begint om 19.30 uur, gemeentehuis Katwijk, Zeeweg 127k.

Deze vergadering zal voor deze gemeenten standpuntbepalend zijn en voor de gemeenteraad van Wassenaar informatief. Zij bepalen hun standpunt op 19 mei in commissie Ruimte.


1.

Opening


2.

Spreekrecht


3.

Tracé varianten RijnlandRoute
Het provinciale project RijnlandRoute beoogt een verbetering van de verkeersdoorstroming tussen Katwijk en de A4. Van de huidige 6 tracés in de planvorming, stelt het dagelijks bestuur van Holland Rijnland nu voor om het tracé Rijnsburg,Noord te laten vervallen en de verbetering van de verbinding tussen Katwijk en Leden-West te zoeken in een verbreding van de N206 of een verbinding ten zuiden van het Valkenburgse meer. Voorgesteld wordt om tussen de A44 en de A4 aan de zuidkant van Leiden een verbindingsweg aan te leggen, de N11-west.

In een gezamenlijke commissievergadering vragen de portefeuillehouders van de gemeenten Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg een standpunt van de eigen raadscommissie. Voor Wassenaar zal deze bijeenkomst een informatief karakter dragen; standpuntbepaling vindt plaats in de commissie Ruimte van 19 mei. Voorafgaand wordt door het Projectbureau RijnlandRoute een presentatie gehouden. De heer Vehmeijer uit Rijnsburg zal de vergadering voorzitten.