Gemeente Meerssen


Algemene persberichten

Persbericht van woensdag 4 mei 2005

Dinsdag 10 mei 2005
Gemeentebestuur met de 'Jongerenbus' naar de jeugd

Begin 2003 is de gemeente Meerssen gestart met een maandelijks jongerenspreekuur.
Tijdens bijeenkomsten kunnen jeugdige inwoners van 12 t/m 21 jaar zaken uit hun directe leefomgeving, of andere zaken die hen bezighouden aan de orde stellen. Tot voor kort werd er goed gebruik gemaakt van het maandelijkse jongerenspreekuur. Het aantal bezoekers is de laatste tijd teruggelopen. Diverse maanden werd geen gebruik gemaakt van het spreekuur.

Het gemeentebestuur vindt dit bijzonder jammer. Men wil graag een goed contact blijven onderhouden met de jeugd en weten wat er leeft. Het gemeentebestuur heeft daarom besloten de jeugd zelf op te gaan zoeken met een speciale 'Jongerenbus'. De Jongerenbus maakt op dinsdagavond 10 mei 2005 (bij wijze van proef) haar eerste rondrit. De bus vertrekt om 19.00 uur bij het bestuurscentrum (Beekstraat 51 te Meerssen) en doet vervolgens alle plekjes in gemeente Meerssen aan waar de jeugd zich doorgaans ophoudt. Op elke plek wordt even gestopt en gepraat met de aanwezige jeugd. In hun vertrouwde omgeving kunnen de jongeren dan zaken aan de orde stellen die hen bezighouden. Naast de wethouder jeugd- en jongerenbeleid Jo Dejong rijden ook burgemeester drs Ger Kockelkorn, diverse raadsleden, de jongerenwerker en de wijkagenten mee in de Jongerenbus.

Resultaten jongerenbalie
Tot voor kort werd er goed gebruik gemaakt van het maandelijkse jongerenspreekuur. Elke maand bezocht een groep jeugdige inwoners de bijeenkomst. Vragen, wensen, behoeftes en ideeën werden tijdens de bijeenkomsten van de jongerenbalie naar voren gebracht. Aan veel verzoeken van de jeugd kon gehoor worden gegeven. Zo werden er in diverse woonkernen jeugd ontmoetingsplekken (JOP's) en skatebanen gerealiseerd en werden op diverse schoolpleinen tegels tegen zinloos geweld geplaatst.