Bid Comité Moskou 2012 bezoekt 10 mei Amsterdam

Aanstaande dinsdag 10 mei komt het bid comité van Moskou voor de Olympische Spelen van 2012 naar Amsterdam. Dit bezoek is een onderdeel van een wereldwijde tournee om het bod van Moskou toe te lichten. Nu de beslissing voor de stad steeds dichterbij komt, is het wellicht de moeite waard het comité te ontmoeten. In deze mail heb ik de lijst van de leden van het bid comité met hun autobiografie toegevoegd. Het bod van Moskou is niet alleen bijzonder omdat ze 65% van alle vereiste sportfaciliteiten al hebben gebouwd, maar ook door de unieke mogelijkheden van Moskouwse rivier. In dit mailtje heb aanvullende informatie toegevoegd over het bod van Moskou.

De algemeen manager van het comité Alexander Chernov zal dinsdag 10 mei tussen 14 en 18 beschikbaar zijn voor interviews. Een lijst van de leden van het comité met hun autobiografie heb ik in dit mailtje toegevoegd. De interviews zullen in Amsterdam op de Karperstraat nummer 10 in het kantoor van Burson-Marsteller worden gehouden. Aanstaande donderdag en vrijdag is het kantoor gesloten.

Graag verneem ik uw interesse voor een interview. Via het onderstaande adres ben ik bereikbaar voor vragen.

Orly Polak

Burson-Marsteller
Karperstraat 10
1075 KZ Amsterdam
The Netherlands

T: +31 20 579 5959
F: +31 20 579 5995
M: 06-22774445
E: orly_polak@nl.bm.com
B-M 24h crisis hotline: +31 20 579 5997

www.burson-marsteller.nl
www.bursonmarsteller.com

TIEN FEITEN WAAROM MOSKOU DE OLYMPISCHE EN PARALYMPISCHE SPELEN VAN 2012 ZOU MOETEN ORGANISEREN


1. Locaties
Niet alleen is 65 procent van alle vereiste sportfaciliteiten al gebouwd, ook voorziet Moskou's ontwikkelingsplan in de bouw van nog eens 300 nieuwe sportfaciliteiten tot 2010. Moskou neemt haar slogan "Sport for All" zeer serieus. Dit blijkt uit de aanwezigheid van 96 stadiums, 2.500 sportscholen, 184 zwembaden, 26 ijsbanen, 60 schietbanen en meer dan 3.500 sportvelden. Jaarlijks nemen meer dan drie miljoen Moskovieten deel aan één van de ongeveer 3.000 locale, regionale en internationale sportevenementen.


2. Transport
De 75 kilometer lange rivier door Moskou maakt de stad in zijn 'compactheid' en schoonheid een unieke locatie voor de Olympische Spelen van 2012. Alle locaties, met uitzondering van de Olympiskiy en Lokomotiv complexen, zijn binnen 10 tot 20 minuten per transport over de grond te bereiken. Moskou heeft 265 metrostations met een totale lengte van 270 kilometer, waarmee 6 tot 8 miljoen passagiers per dag kunnen worden vervoerd en is hiermee één van de meest efficiënte metrosystemen ter wereld. Daarnaast zal voor de Spelen de internationale luchthaven Vnukovo gebruikt worden. Vnukovo ligt dertig minuten ten zuidwesten van Moskou en heeft een capaciteit van 1.100 passagiers per uur, dat na de verbouwing van de luchthaven zal oplopen tot 2.800 passagiers per uur.


3. Faciliteiten voor atleten, media en toeschouwers Het Olympisch dorp heeft een accommodatie voor meer dan 20.000 atleten, coaches en officials. Het perscentrum heeft werkplaatsen voor 1.200 journalisten, een fotocentrum en een ruimte voor persconferenties met een capaciteit voor 1.000 mensen. Voor de media zal een speciaal 'mediadorp' opgezet worden dat gelegen is op loopafstand van het Olympisch dorp. Hiernaast heeft Moskou meer dan 33.500 hotelkamers, wat tot 2012 oploopt tot 61.000.


4. Kosten en onderhoud
Met 65 procent van de sportfaciliteiten al gebouwd, voldoet Moskou aan de twee criteria van het Internationaal Olympisch Comité: het managen van kosten en een garantie voor het behoud van de Olympische faciliteiten. Na de Spelen zullen het Olympisch en media dorp worden omgebouwd tot particuliere huizen. Het mediacentrum zal door de stad in gebruik worden genomen.

Alle kosten voor de Olympische Spelen die niet door het Internationaal Olympisch Comité worden gefinancierd, zullen voor zeventig procent uit privé-financieringen komen en verder wordt er een deel gedragen door de overheid. Elke tekortkoming wordt opgevangen door de stad Moskou.


5. Entertainment
Het grote voordeel van het logistieke plan is dat reistijden tot een minimum beperkt worden. Hierdoor kunnen toeschouwers eenvoudig de 93 theaters, 78 musea, 18 concerthallen, 33 expositieruimtes en een hoeveelheid aan kunstgalerijen zoals het Pushkin Fine Arts Museum bereiken. Al deze locaties op steenworp afstand van het Kremlin, Rode Plein en St. Basils in het hart van Moskou.


6. Veiligheid
Het ministerie van Binnenlandse Zaken zal verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van alle deelnemers en bezoekers tijdens de Olympische Spelen. Om de veiligheid te garanderen zal het Moskou politiekorps rond de Spelen 50.000 man sterk zijn. Het unieke "Olympic River" concept zal door haar compactheid de veiligheid vergroten omdat de aandacht gefocused kan blijven tot een klein gebied.


7. Weer
Alvorens de data voor de Olympische en Paralympische Spelen van 2012 te selecteren - 14/29 juli en 11/22 augustus - zijn alle meteorologische data van de afgelopen honderd jaar in kaart gebracht. De weersvoorspellingen voor de geselecteerde dagen zien er goed uit: warm weer met weinig regen en wind.


8. Track record
Moskou's sportfaciliteiten hebben al dienst gedaan voor duizenden lokale, regionale, nationale en internationale competities. Sinds de Olympische Spelen van 1980 heeft de stad meer dan honderd succesvolle Wereld en Europese kampioenschappen georganiseerd, waaronder: de Davis Cup (1994), de Wereld kampioenschappen ritmische gymnastiek (1996), de Internationale Jongeren Spelen (1998), Wereld kampioenschappen zwemmen korte afstand (2002) en de Europese kampioenschap turnen (2003).


9. Russische verbondenheid met de idealen van de Olympische Spelen Op school leert elk Russisch kind de geschiedenis van de Olympische beweging en de Olympische Spelen. Meer dan 5.000 Moskovieten trainen dagelijks in het Olympisch Aquasport stadium. Daarnaast leven alleen al in Moskou meer dan 500 Olympische medaillisten en hebben al meer dan honderd medaillisten toegezegd ambassadeur te willen worden van de Olympische Spelen 2012.


10. Historisch Mijlpaal
De Olympische Spelen van 2012 vallen samen met de honderdjarige verjaardag van de eerste deelneming van Rusland aan de Spelen.