Ingezonden persbericht


OOGST aanbod overweldigend

Metropolis maakt dinsdag 10 mei selectie bekend

Metropolis Festival, dat zondag 3 juli in het Zuiderpark in Rotterdam plaatsvindt, maakt in het radioprogramma Nightlife XL op KinkFm dinsdag 10 mei aanstaande (20.00-22.00 uur) officieel de 17 namen bekend van de groepen en artiesten die een plaats gaan krijgen op de OOGST-podia.

De afgelopen weken werd het kantoor van Metropolis overstelpt met demo s en cd s. De selectiecommissie is momenteel bezig met de ondankbare taak uit ruim 300 inzendingen 17 bands te kiezen. De geselecteerden krijgen op het festival de kans zichzelf te promoten, te verkopen, aandacht te trekken of door te breken in het Nederlandse clubcircuit. Iedere act krijgt 30 minuten speeltijd.

Na de bekendmaking worden de geselecteerden uitgenodigd enkele nummers beschikbaar te stellen voor de website legaldownload.nl. Legaldownload.nl geeft artiesten de mogelijkheid op een laagdrempelige wijze muziek door middel van legale downloads aan te bieden. De artiest kan zelf de verkoopprijs per track bepalen. http://www.Legaldownload.nl biedt de OOGST-groepen dit gratis aan. Legaldownload geeft artiesten een eigen muziekwinkeltje op het internet die op iedere gewenste site geplaatst kan worden!

Metropolis wordt gezien als de graadmeter voor het Nederlands clubcircuit. Op het gratis toegankelijke festival treden onder de noemer the best you ve never heard of vanaf 12.00 uur tot 21.00 uur meer dan 40 groepen uit binnen- en buitenland verspreid over 6 podia op.

De afgelopen dagen zijn de optredens bevestigd van de Canadese groep Black Mountain en hun landgenoten Stars. Terwijl Black Mountain zwerft van blues naar psychedelica, en van acid rock naar The Velvet Underground, schitteren de sterren van Stars tussen Flaming Lips en Kirsty MacColl. Ook voor de liefhebbers van hiphop is Metropolis the place to be als het Amerikaanse The Perceptionists acte de presence geeft. Rilo Kiley (US), dat zijn tenten heeft opgeslagen op het drielandenpunt van indiepop, country en folk, doet eveneens het festival aan. De verwachtingen rondom Secret Machines zijn hooggespannen. Het in thuisland Amerika op handen gedragen gezelschap indierockers moest vorig jaar op het laatste moment verstek laten gaan, maar is nu wel van de partij.

Eerder waren al vastgelegd het Zweedse Mando Diao (hippe rock met sixties invloeden), het Canadese duo Death from Above 1979 (gruizige rock & roll), de Grote Prijs Winnaars NL Drillem (dance) en Lemonseven (pop/rock), het uit Venezuela afkomstige Desorden Público (ska met salsa, punk & beat invloeden) en de Amerikaanse groepen The Ponys (garage) en Hayseed Dixie (Hillbilly bluegrass met een knipoog naar AC/DC).

Metropolis is het festival van, voor en door het Nederlands clubcicruit. Bij de 17 editie wordt er nauw samengewerkt met Rotown, Ekko, Paradiso, Vera, Waterfront, Patronaat en de Zuid-Hollandse Popunie; laatstgenoemde zal zelfs met een nieuw podium op het festival aanwezig zijn. Het Popunie-podium wordt onder meer gevuld met de 5 bands die de Popunie dit jaar heeft geselecteerd voor de Onweerstaanbare 5 promotie-cd. Mala Vita, één van de groepen, kan zondag 3 juli echter niet spelen Hun plaats wordt ingenomen door de skaformatie Skapiche?! Ook de winnaar van de Grote Prijs van Zuid-Holland 2005 (categorie bands) Kitty Contana (poprock) speelt op het Popunie-podium.

Meer namen volgen de komende weken en zullen onder meer bekend worden gemaakt via de website www.metropolisfestival.nl


- einde bericht

Voor de redactie:

Voor meer informatie en/of toelichting kan contact worden opgenomen met Metropolis Festival, telefoonnummer 010-4341684, Karen Proeme, artistiek directeur (karen@metropolisfestival.nl) en/of Frank Verhagen, publiciteit (06-22943725/ frank@metropolisfestival.nl).