Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

AlterVision: dé Kunst & Cultuur manifestatie van het jaar! Op 10 mei in Mplex Rotterdam

Maar wat is AlterVision? AlterVision is een grote kunst & cultuurmanifestatie met een goed gevuld programma, opgesteld in samenwerking met meerdere culturele instellingen uit Rotterdam. Het programma bestaat uit workshops, voorstellingen en een informatiemarkt. Dit alles voor een bedrag van E 2,25 of een CKV bon. Schrijf je dus in op de verschillende workshops via de website www.culturegoespublic.nl! Jij en jouw interesses staan voorop bij AlterVision. Jij kiest van tevoren namelijk zelf wat je wilt doen.

Het programma bestaat uit meerdere workshops, een theatervoorstelling, een culturele film en muziek. De theatervoorstelling is een compilatie van de voorstelling "Later" en wordt verzorgd door het Rotterdams Wijktheater. De afsluiter van het ochtendgedeelte zal een Open Mic zijn waar jij als je geïnteresseerd bent je kunsten kunt vertonen aan het publiek. Het middaggedeelte wordt afgesloten door de Haagse Garagerock sensatie Spider Rico. Probeer daar maar eens stil bij te blijven staan!

De workshops zijn speciaal voor jou op maat gemaakt en worden verzorgd door meerdere instellingen; het Ro Theater geeft een algemene theaterworkshop en maakt jou wegwijs in de wereld van theater. In deze workshop staat centraal hoe een theatervoorstelling tot stand komt en wat daar allemaal bij komt kijken. Het Hiphophuis verzorgt een spectaculaire breakdance- workshop, waarin je alle basisbeginselen van breakdance leert. De Popunie geeft een workshop waar twee kunstdisciplines elkaar raken en overlappen; Pop meets Poetry. Jij gaat songteksten leren schrijven aan de hand van dichten. Daarnaast wordt je in aanraking gebracht met verschillende vormen van dichten. Kom alvast in zomerse sferen door de opzwepende ritmes die je leert in de workshop percussie van de SKVR.

Lantaren-Venster heeft een mooie culturele film uitgekozen om te laten zien: "Io non ho Paura". Daarin wordt het hartverscheurende verhaal verteld van de tienjarige Michele die tijdens het spelen een put in de grond ontdekt met de zich daarin verschuilende Filippo. Niemand schijnt iets van deze Filippo af te weten en Michele brengt hem eten en drinken. Ze ontwikkelen een bijzondere vriendschap die ruw verstoord wordt als Michele erachter komt door wie Filippo gevangen wordt gehouden: Michele's eigen ouders.

De informatiemarkt zegt eigenlijk al waar deze voor bedoeld is, meerdere culturele instellingen uit Rotterdam zullen zichzelf presenteren op deze markt. Ze geven jou de informatie die je wilt weten en als je echt geïnteresseerd bent dan hebben sommige instellingen de mogelijkheid je ter plekke in te schrijven voor cursussen en kaartjes te kopen. Daarnaast zijn er nog wat extra instellingen die ook graag aan jou wil laten zien wat zij in huis hebben.

Kijk voor meer informatie en om je in te schrijven op www.culturegoespublic.nl!

Einde persbericht



Ingezonden persbericht