Politie Limburg-Noord

Vijf onopgeloste zaken in De Gouden Tip

Datum: 09-05-2005
Tijd bericht: 15:02
Plaats: Venlo / Maastricht
In de uitzending van dinsdag 10 mei, roept de Limburgse politie de hulp van de kijkers in bij het oplossen van in totaal vijf zaken.

Zaak 1: diefstal auto in Limburg
Begin april wordt in Maastricht een auto gestolen. Hiermee wordt oa. de snelheid overtreden en getankt zonder te betalen. Een paar dagen later worden kentekenplaten gestolen. En weer een dag later wordt getankt zonder betalen met een auto waar deze platen opzitten. De man die dan tankt, is dezelfde man die in de gestolen auto is gezien. Hij staat op bewakingsbeelden van de benzinepomp die in de uitzending worden getoond.

Zaak 2: mishandeling in Weert
Zaterdagnacht 12 februari staat een man te wachten om te pinnen bij een automaat in Weert. Ondertussen staat hij te bellen. Als de pinner klaar is, vraagt hij de man om zijn telefoon. Als deze weigert, wordt hij op zijn neus geslagen. De pinner staat duidelijk op bewakingsbeelden en de politie hoopt dat kijkers de man herkennen.

Zaak 3: mishandeling in Gulpen
Vrijdag 11 maart krijgen twee jongens een lokaalverbod voor het zwembad Mosaqua in Gulpen. Ze gedragen zich brutaal en uiteindelijk knijpt éen van hen een medewerkster hard in de armen. Er zijn beelden van deze jongen vastgelegd door het camerasysteem van het zwembad die in de uitzending worden getoond.

Zaak 4: doorrijden na aanrijding in Nuth Zondagavond 24 april wordt een auto met trailer aangereden op de A76. De bestuurder die de aanrijding heeft veroorzaakt rijdt ervandoor. Door de aanrijding kantelt de trailer en lopen de twee paarden de snelweg op. Een van de paarden veroorzaakt een botsing met een auto, waarbij de bijrijder van de auto ernstig gewond raakt en het paard overlijdt. In de uitzending vraagt de politie om getuigen.

Zaak 5: overval in woning in Heerlen Op 19 april, op klaarlichte dag, wordt een 84-jarige vrouw overvallen in haar woning in Hoensbroek. De twee gemaskerde daders knevelen haar op bed en gaan er onder andere met sieraden vandoor. In de uitzending wordt deze zaak gereconstrueerd en vraagt de politie om getuigen.

Het programma wordt uitgezonden op L1 televisie op dinsdag 10 mei om 17:07 uur. Diezelfde avond zijn er herhalingen om zeven minuten over elk vol uur tot en met 21:07 uur en 00:07 uur. Ook woensdag 11 mei wordt de uitzending herhaald in de dagcaroussel tussen 09:00 en 17:00 uur. Zaterdag 14 mei tenslotte wordt het programma nog één keer herhaald om 22:00 uur.

Vanaf de eerste uitzending zijn alle zaken na te lezen op L1-text pagina 147 en staan teksten en foto's op internetsite www.degoudentip.tv. Daar zijn de onderwerpen ook in beeld en geluid te downloaden.