Politie Limburg-Noord

Henk Boland nieuwe plaatsvervangend Korpschef

Datum: 10-05-2005
Tijd bericht: 09:10
Plaats: Venlo
Henk W. Boland EMPM is benoemd tot plaatsvervangend Korpschef van de politie Limburg-Noord. Hij volgt Barry de Koningh op, die in februari afscheid nam van het korps. Henk Boland zal op 15 mei beginnen bij het korps en zal op 20 juni officieel worden geïnstalleerd als plaatsvervangend Korpschef.

Na een loopbaan van 5 jaar in het welzijnswerk koos Henk Boland (50) in 1982 voor een vervolg als trainer/managementadviseur bij PTT-Post. In 1985 maakte hij de overstap naar het toenmalige Politiestudiecentrum in Warnsveld. In 1988 vestigde hij zich samen met een aantal partners als zelfstandig organisatieadviseur onder de naam Spectra. Henk Boland trad in 1995 in dienst bij In-Pact, eerst als adjunct-directeur en vanaf 2000 als directeur. In-Pact is een organisatie-adviesbureau dat zich in het bijzonder bezig houdt met het politieveld en de sector Openbare Orde en Veiligheid. Henk Boland voltooide in 2003 de opleiding tot Executive Master of Police Management (EMPM).

Henk Boland vormt samen met Korpschef Bryan Rookhuijzen de korpsleiding van het korps Limburg-Noord. Hij maakt tevens deel uit van het Regionaal Management Team van het korps.