Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Lisse, Nederland

10 mei 2005

Swets maakt positief resultaat over 2004 bekend

Koninklijke Swets & Zeitlinger Holding NV maakt vandaag bekend dat haar jaarcijfers over 2004 tijdens de aandeelhoudersvergadering op 9 mei 2005 zijn goedgekeurd. Swets & Zeitlinger behaalde een netto-omzet van EUR 907 mln, EBITDA van 6,1 mln. positief en een nettoresultaat van EUR 3,6 mln. negatief. Het nettoresultaat vóór rente en belasting en exclusief bijzondere posten was EUR 5 mln. positief.

In 2004 verwierf Koninklijke Swets & Zeitlinger NV nieuw kapitaal via haar aandeelhouders. Deze kapitaalversterking wordt gebruikt voor substantiële verbeteringen in de dienstverlening van Swets op elektronische publicaties voor zowel klanten als uitgevers, alsmede voor het versterken van de balans en het veiligstellen van een financieel gezonde basis voor de toekomst.

Arie Jongejan, Chief Executive Officer zegt over de ontwikkeling van de onderneming: "Na twee uitdagende jaren voor onze business, heeft Swets een uitstekende start gemaakt in 2005. We zien een krachtige wederopbouw van de winstgevendheid dit jaar. Ik ben ervan overtuigd dat Swets stevig gepositioneerd is om haar centrale rol in de dynamische wereld van informatie uitwisseling goed te vervullen."

"Ik ben uitermate tevreden dat Swets zo'n snelle ommekeer heeft bewerkstelligd," voegt de voorzitter van de Raad van Commissarissen Paul de Bruin toe. "Onze prestaties lopen voor op de plannen zoals die in onze investeringsstrategie zijn vastgesteld. De effectieve manier waarop Swets deze positieve resultaten heeft geleverd, is indrukwekkend en veelbelovend."

Over Koninklijke Swets & Zeitlinger

Koninklijke Swets & Zeitlinger Holding NV is een van de meest vooraanstaande informatieconcerns met medewerkers in 20 landen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Lisse, Nederland. Swets & Zeitlinger opereert wereldwijd als dienstverlener in zowel elektronische als gedrukte wetenschappelijke en professionele informatie voor academische, zakelijke en overheidsmarkten.

Perscontact

Ylann Schemm

External Communications Executive

Koninklijke Swets & Zeitlinger

Postbus 830

2160 SZ Lisse, Nederland

T +31 (0)252 435 389

F +31 (0)252 415 888

E press@nl.swets.com

www.swets.com