Politie Hollands Midden

Datum: 10 mei 2005

Noordwijk Frontale botsing De politie heeft op maandag 9 mei, omstreeks 20.00 uur, geassisteerd bij een frontale botsing tussen een scooter en een personenauto. Ter hoogte van de kruising van de Wilhelminalaan met het Jeroenspark kwamen de voertuigen, door nog onbekende oorzaak, met elkaar in aanrijding. Hierbij liep de bestuurder van de scooter, een 44-jarige Noordwijker, hoofdletsel op en moest per ambulance vervoerd worden naar het LUMC. De 25-jarige automobilist uit Voorhout had enkel blikschade.

Noordwijkerhout Winkeldief aangehouden

Een 23-jarige Noordwijker is op maandag 9 mei aangehouden wegens winkeldiefstal. De man werd betrapt toen hij een supermarkt aan de Dorpsringweg verliet zonder kaas en vleeswaren te betalen. De man werd hierop aangehouden.

Gouda Beroving van telefoon De politie heeft de aangifte opgenomen van twee 15-jarige jongens uit Gouda die op maandag 9 mei, omstreeks 20.00 uur, beroofd zijn van hun mobiele telefoons. De jongens fietsten op de Spieringstraat en werden geroepen door een andere jongen. Onder bedreiging heeft de verdachte vervolgens hun telefoons afhandig gemaakt. De politie stelt een onderzoek in naar de beroving.

Gouda Vier aanhoudingen De politie heeft vier verdachten aangehouden in verband met het vernielen van de voorruit van een woning in de Graaf Florisweg. De vier verdachten hadden maandag 9 mei, omstreeks 19.00 uur, stenen gegooid naar de woning. Zij zijn vervolgens op hun fietsen weggevlucht. De zoon van de 57-jarige bewoonster heeft de jongeren op de Sophiastraat in de kraag weten te vatten en heeft vervolgens de politie gebeld. De politie heeft de jongeren, twee meisjes uit Gouda in de leeftijd van 14 jaar, en twee jongens uit Gouda in de leeftijd van 15 en 16 jaar aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Lekkerkerk Aanhouding na het rijden onder invloed Op de Kerkweg, omstreeks 18.30 uur, heeft de politie een automobilist staande gehouden onder verdenking van het rijden onder invloed. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 755 ug/l, terwijl de limiet 220 ug/l is. De politie vorderde het rijbewijs van de 43-jarige man uit Lekkerkerk in en maakt proces-verbaal op. Tevens kreeg de man een rijverbod van 9 uur opgelegd.

Waddinxveen Themaweek drank en drugs

Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden Holland, de Gemeente Waddinxveen en de wijkagenten van het politieteam Waddinxveen hebben in de week van zaterdag 23 april tot zaterdag 1 mei 2005 een themaweek georganiseerd over het gebruik van alcohol en drugs. De themaweek werd gevuld met vooral speciale lessen, voorlichtingsfilms en informatiebijeenkomsten. Het politieteam Waddinxveen heeft in die week op iedere dag van die week binnen haar gebied alcoholcontroles gehouden in samenwerking met het Regionaal Verkeershandhavingsteam. De controles werden in de late- en nachtdienst uitgevoerd. In die week hebben 1481 bestuurders in Waddinxveen op straat een blaastest ondergaan. Tegen 15 bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed.


---

Postbus 4240 ( Politie Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( District Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --