Ingezonden persbericht


Juniper networks beveiligt netwerken met acht platformen en verbeterde bedreigingspreventie

Bescherming tegen geraffineerde aanvallen; nieuwe VoIP- en spyware-beveiliging

Schiphol-Rijk, 10 mei 2005 - Juniper Networks (Nasdaq: JNPR) introduceert twee nieuwe firewall/VPN-systemen: de ISG 2000 met geïntegreerde inbraak- en preventiemogelijkheden, en de ISG 1000. Daarnaast brengt het bedrijf zes nieuwe appliances en een softwareupgrade voor zijn Intrusion Detection- en Prevention-productlijn (IDP).

De nieuwe hardware en software van Juniper is gebaseerd op het Enterprise Infranet-raamwerk en biedt gebruikers verbeterde leverings-, gebruiks- en bedreigingscontrole. Dit is mogelijk door betere netwerkprestaties, -schaalbaarheid en -beschikbaarheid, en betere bescherming tegen bedreigingen op netwerk- en applicatieniveau.

De Juniper Networks ISG 2000 firewall/VPN met geïntegreerde IDP is nu beschikbaar voor gebruikers die bedrijfs-, carrier- en datacenteromgevingen willen beschermen tegen wormen, trojans, spyware en andere bedreigingen. De ISG 2000 met geïntegreerde IDP biedt een doorvoer van maximaal 2Gbps voor inbraakpreventie. Dit via een architectuur met een verwerkingskracht die vele malen groter is dan die van vergelijkbare oplossingen.

De ISG 2000 is een netwerkvriendelijke IPS-oplossing en haalt het uiterste uit de ScreenOS-netwerkfunctionaliteit van Juniper, zoals dynamische routering inclusief OSPF, BGP, RIP en NAT/Route/Transparent-inzetopties. Door de naadloze integratie met het firewall/VPN-besturingssysteem kunnen gebruikers virtuele IDP-aanvalsbescherming inzetten op virtuele systemen en beveiligingszones. Hiermee wordt voorkomen dat aanvallen het netwerk bereiken of zich over het netwerk verspreiden. Op basis van de flexibiliteit die de NetScreen Security Manager biedt, kunnen beheerders IDP inline of inline-tap inzetten volgens regels en protocollen. Rolgebaseerd beheer stelt beveiligingsteams in staat om beheerautorisaties te delegeren, waarbij één team de IDP-component beheert, terwijl andere de firewall, VPN of andere taken kunnen beheren.

"De ISG 2000 met IDP- en ISG 1000 firewall/VPN-systemen vertegenwoordigen een nieuwe klasse van beveiligingsproducten waarin bescherming tegen complexe aanvallen wordt gecombineerd met optimale netwerkprestaties", zegt David Flynn, Vice-President Products van de Security Products Group van Juniper Networks. "De verwerkingsarchitectuur en het modulaire ontwerp van de producten zorgen voor schaalbare prestaties en beveiligingsfunctionaliteit die zorgen voor krachtige netwerkbeveiliging, nu en in de toekomst. We blijven met veilige en beproefde netwerkoplossingen voor bedrijven en carriers vooroplopen in de wereldwijde beveiligingsmarkt."

Nieuw ISG 1000-systeem
De ISG 1000 firewall/VPN is de nieuwste toevoeging aan de ISG-reeks en biedt door gebruik van Junipers GigaScreen3 ASIC uit de bekroonde ISG 2000 voor iedere pakketgrootte een firewall- en VPN-doorvoer van 1Gbps. De ISG 1000 is bij uitstek geschikt voor de beveiliging van bedrijfs-, carrier- en datacenteromgevingen waar geavanceerde applicaties zoals VoIP en streaming media schaalbare en continue prestaties vereisen. Deze oplossing biedt krachtige bescherming op applicatieniveau en omvat firewall-, VPN- en DoS-oplossingen. Hiermee wordt veilige en betrouwbare connectiviteit voor bedrijfskritische netwerksegmenten met veel verkeer mogelijk gemaakt.

Nieuwe IDP-platformen
Juniper Networks introduceert ook zes nieuwe stand-alone hardwareplatformen die gebruikers op basis van meer interface-opties, een hogere beschikbaarheid en geïntegreerde bypass-interfaces verbeterde prestaties en flexibiliteit bieden. De IDP 50, 200, 600C, 600F, 1100C en 1100F beschermen tegen trojans, wormen en andere netwerkgebaseerde aanvallen met prestatieniveaus die uiteenlopen van 50Mbps tot 1Gbps.

Voor de beveiliging van spraakverkeer en een nauwkeuriger aanvalsdetectie brengt Juniper nieuwe mogelijkheden voor het terugdringen van bedreigingen. Vanuit een nieuw SIP-protocol wordt de bestaande VoIP-bescherming op netwerkniveau uitgebreid met beveiliging op applicatieniveau. Daarnaast zorgt aanvalscanning op diverse niveaus voor het minimaliseren van false positives. Dit is mogelijk door second-level onderzoek op basis van bepaalde triggers, zoals verdacht grote protocolelementen of patroon-matches.

Het Security Team van Juniper biedt IDP-gebruikers tevens nieuwe handtekeningen voor spyware-bescherming. Deze handtekeningen voorkomen het 'phoning home' van spyware en blokkeren de verzending van vertrouwelijke bedrijfs- en persoonlijke informatie. Deze updates worden dagelijks gedurende de week en waar nodig in het weekend verstuurd. De Juniper Networks IDP-productlijn is het eerste inbraak- en preventiesysteem met dagelijkse signature-updates.

Beschikbaarheid
IDP voor de ISG 2000 is vanaf nu beschikbaar. De huidige ISG 2000-gebruikers kunnen een upgradekit aanschaffen. Beschikbaarheid van de ISG 1000 is gepland voor het tweede kwartaal van 2005. IDP voor de ISG 1000 is vanaf de tweede helft van 2005 als upgrade beschikbaar. Ook de zes stand-alone IDP appliances en de nieuwe IDP 3.1-software-upgrade zijn vanaf nu op de markt.

# # #

Over Juniper Networks
Juniper Networks maakt veilige en gegarandeerde communicatie mogelijk via één IP-netwerk. Op basis van de gespecialiseerde, hoogwaardige IP-platforms van het bedrijf kunnen klanten op elke schaal uiteenlopende services en applicaties ondersteunen. Service providers, ondernemingen, overheden en onderzoeks- en onderwijsinstellingen over de gehele wereld vertrouwen op Juniper Networks om netwerken te bouwen, die maximaal afgestemd zijn op de behoeften van gebruikers, services en applicaties. Het portfolio van bewezen netwerk- en beveiligingsproducten ondersteunt veeleisende netwerken met complexe eisen op het gebied van schaalgrootte, beveiliging en prestaties.

Ingezonden persbericht