Lekstroom, 09.45 uur

Utrecht 10-05-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Mishandeling

HOUTEN Maandagmorgen omstreeks 08.30 uur fietste een 15-jarige jongen uit Houten langs het Amsterdam Rijnkanaal en werd hij meerdere malen op zijn hoofd gestompt door een scooterrijder.

De 15-jarige jongen reed met nog twee fietsers in de richting van Houten toen de scooterrijder hem uit de richting van Nieuwegein tegemoet kwam rijden. De scooterrijder gaf een van de andere fietsers een duw en de 15-jarige jongen beantwoordde die actie met een opgestoken middelvinger. Dit was voor de scooterrijder reden om te stoppen en de fietser te stompen. De jongen heeft aangifte gedaan van mishandeling. Hij heeft een pijnlijk hoofd. De politie doet onderzoek.

Winkeldief

HOUTEN Maandagmiddag omstreeks 14.20 uur kreeg de politie de melding dat personeel van een winkel aan de Spoorhaag een winkeldief hadden aangehouden. De 32-jarige verdachte (woonplaats onbekend) had geprobeerd levensmiddelen te ruilen die hij zojuist had gestolen. De politie heeft de man meegenomen naar het bureau en daar proces-verbaal opgemaakt.

Drie in één
NIEUWEGEIN Maandagavond omstreeks 18.05 uur controleerden surveillerende agenten een automobilist op de Roerdomplaan. De man, een 25-jarige Nieuwegeiner, kon geen rijbewijs noch een verzekeringsbewijs of identiteitsbewijs tonen. Na enig doorvragen bleek dat de man helemaal geen rijbewijs had; hij verklaarde dat hij talloze malen voor zijn theorie-examen was gezakt. De man heeft drie bekeuringen gekregen.