Politie Groningen

Persberichten dinsdag 10 mei 2005

provincie Groningen 10-05-2005 -

Sint Annen / Sellingen: snelheidscontroles
De politie heeft maandag op diverse locaties snelheidscontroles gehouden.
Boersterweg in Sint Annen: maandagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 386, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Ter Apelerstraat in Sellingen: maandagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: onbekend, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 88 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur. Door werkzaamheden is de maximum toegestane snelheid verlaagd naar 60 km/uur.

Winschoten: Delfzijlster onder invloed
De politie heeft maandagnacht op het Burgemeester Schonfeldplein een 40-jarige man uit Delfzijl aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen dat de Delfzijlster met de wielen van zijn auto over de stoeprand reed. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest bleek dat de man bijna 1 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor mocht de automobilist het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: fietsdief aangehouden
Bij een scholengemeenschap op de Frankrijklaan heeft de politie maandagmiddag een 18-jarige jongen uit Stadskanaal aangehouden voor diefstal. Een 20-jarige vrouw uit Stadskanaal had eind maart 2005 via het Internet aangifte gedaan van diefstal van haar fiets. Zij trof maandagmiddag haar eigendom in de fietsenstalling bij de school aan. De vrouw meldde dit vervolgens bij de schoolleiding. Op dat moment kwam de verdachte bij de fiets, die het voertuig van het slot ontdeed. Hij werd even later overgedragen aan de gewaarschuwde politie. Op het politiebureau werd de Kanaalster gehoord. Hij deed vrijwillig afstand van de fiets. De vrouw mocht de fiets direct meenemen naar huis. Na verhoor mocht de jongen het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Berichten stad volgen later