AutoRai

Print

Fantastische verkoopstart Nissan Murano

(10-5-2005)
De nieuwe Nissan Murano bevalt Nederland erg goed: zelfs zo goed dat sinds de verkoopstart in februari al 270 klanten hun handtekening hebben gezet onder een ordercontract. Dit betekent dat in slechts drie maanden tijd meer dan vijftig procent van de verkoopdoelstelling is gerealiseerd.
Nissan Nederland wil dit jaar namelijk 500 exemplaren van de succesvolle Murano verkopen. Zoals het er nu naar uitziet, zal Nissan deze doelstelling met gemak overtreffen.

De Murano is Nissans nieuwe boegbeeld in het luxe SUV-gamma. Het is een crossover in de volle betekenis van het woord: een stoer gevormde vierwielaangedreven auto met een luxe, ruim interieur en veel gebruiksmogelijkheden. Met de Murano mikt Nissan op de zich snel uitbreidende markt van kwalitatief hoogwaardige vierwielaangedreven autoâs met een rijgedrag en uitrusting op limousineniveau. Crossovers die vierwielaandrijving koppelen aan stijl en prestige.

Rijk uitgerust
Er is één versie van de Murano, voorzien van de 3,5-liter V6-motor die ook de 350Z aandrijft: een sportieve, gretige krachtbron van aluminium voorzien van 24 kleppen en dubbele bovenliggende nokkenassen. De motor levert 234 pk (172 kW) vermogen en 318 Nm trekkracht. De topsnelheid bedraagt 200 km/uur.

In plaats van een handgeschakelde of conventionele automatische versnellingsbak met vaste overbrengingsverhoudingen, is de Murano standaard voorzien van een computergestuurde X-Tronic Continu Variabele Transmissie (CVT). Deze prettige versnellingsbak zorgt voor soepele acceleratie, een gunstig brandstofverbruik en minder uitstoot van schadelijke uitlaatgassen.

De zeer complete Murano is leverbaar voor ⬠59.100,- inclusief BTW/BPM. Voor dat geld is deze Nissan rijk uitgerust met onder meer lederen bekleding, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, ABS met EBD, climate control en lichtmetalen 18-inchwielen. De enige optie voor de Nissan Murano is metallic lak, voor een meerprijs van ⬠995,-.