AutoRai

Print

Maserati registraties nemen vlucht in de Benelux

(10-5-2005)
Na het opzetten van de nieuwe distributiestructuur in West Europa en de opening van een verkoopkantoor in Brussel voor de Benelux is het merk met de Drietand nadrukkelijk aanwezig.
Het aantal registraties van Maserati in België, Luxemburg en Nederland nam in het eerst kwartaal van dit jaar sterk toe. Zo registreerden België en Luxemburg in de eerste drie maanden van dit jaar negentien ergeleken met negen autoâs in dezelfde periode vorig jaar. In Nederland noteerde Maserati in het eerste kwartaal van 2005 maar liefst 24 registraties, vergeleken met de zeven eenheden in de eerste drie maanden van vorig jaar.

Mattéo Camesasca, Directeur Verkoop en Marketing van Maserati West Europe: âDe in de Benelux geboekte resultaten zijn zeer veelbelovend en zijn mede een gevolg van de door ons ontplooide activiteiten om meer aandacht voor ons merk te genereren. Deze prestaties zullen de komende maanden nog verder verbeterd worden, omdat de productiemogelijkheden van de Quattroporte zijn toegenomen. Hierdoor is de levertijd van de door onze klanten bestelde autoâs teruggebracht tot zes maanden.â

De goede resultaten die door Maserati in geheel Europa zijn geboekt, kunnen voor een belangrijk deel worden toegeschreven aan de aanwezigheid van de nieuwe, sportieve en prestigieuze Quattroporte op alle markten. Daarnaast handhaaft het modeljaar 2005 Coupe-Spyder-GranSport gamma haar goede en vaste niveau en acceptatie.

Bert Janssen, verantwoordelijk voor de verkoop in de Benelux, benadrukt de zeer goede resultaten die de nieuwe Maserati-distributeur voor het Groot Hertogdom Luxemburg heeft geboekt. âSinds februari 2005 zijn we opgestart met Garage Intini als distributeur voor Luxemburg en we stellen vast dat er een fantastische promotie-campagne voor onze Coupes en GranSports op touw werd gezet, waardoor de verkopen van deze modellen zeer succesvol zijn voor het begin van dit jaar. Ook de Quattroporte kent ditzelfde succes.â

Deze cijfers spreken voor zich en tonen aan dat het groeipotentieel van Maserati in de Benelux zeer realistisch is.