Gemeente Oirschot

Fokuswoningen in Reusel

Logo Fokus

Op locatie Den Boegent (oude sporthal), dicht bij het centrum van Reusel-De Mierden, worden 44 woningen gebouwd. Bij voldoende belangstelling wil de gemeente Reusel-De Mierden daar ook Fokuswoningen inpassen. Fokuswoningen zijn woningen die zo gebouwd worden dat ze geschikt zijn voor zelfstandige bewoning door mensen met een (ernstige) lichamelijke handicap. Ze zijn daar speciaal voor gebouwd. Dus geen aangepaste gangbare woningen, maar extra ruime, op rolstoelgebruikers toegesneden wooneenheden. Met als extra: dienstverlening op het gebied van de algemene dagelijkse levensverrichtingen op afroep!

De Fokuswoningen worden alleen gebouwd als er voldoende belangstelling voor is. De gemeente Reusel-De Mierden heeft minimaal 30 kandidaten nodig. Deze worden in de hele regio geworven, dus ook belangstellenden uit Oirschot kunnen zich hiervoor aanmelden.

Om in aanmerking te kunnen komen voor een Fokuswoning moet u geregistreerd zijn op de landelijke wachtlijst van het College voor Zorgverzekeringen te Diemen. Bovendien moet u een indicatie hebben van het CIZ. Om deze indicatie te krijgen, moet u voldoende sociaal redzaam zijn en gebruik (moeten) maken van minimaal 5 en maximaal 30 uur ADL-assistentie per week.

Het loket van A tot Z in de gemeente Reusel-De Mierden helpt u graag bij de inschrijving op de (voorlopige) wachtlijst, de wijze van indicatiestelling etc.

Heeft u belangstelling? Laat u dan zo snel mogelijk op de voorlopige wachtlijst zetten! Meldt u in ieder geval voor 1 juli bij de gemeente Reusel-De Mierden aan.

Meer informatie bij:


* Fokus, Willard van Vugt, tel. (030) 233 6400, e-mail w.vanvugt@fokuswonen.nl

* Bij gemeente Reusel-De Mierden, Loket van A tot Z, tel. (0497) 58 21 00, e-mail vanatotz@reuseldemierden.nl.