Stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht 10-05-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Aanrijding met ambulance

UTRECHT Op de Einsteindreef vond maandagmorgen een aanrijding plaats tussen een ambulance en een personenauto.

Omstreeks 10.45 uur reed een ambulance naar een spoedmelding met sirene en zwaailicht. Ter hoogte van de kruising met de Carnegiedreef kwam een personenauto aanrijden. Waarschijnlijk hebben beide bestuurders elkaar niet gezien en een aanrijding was het gevolg. Hierbij belandde de personenauto - die bestuurd werd door een 63-jarige vrouw uit Nijkerk - op de kop. Het ambulance personeel heeft direct hulp verleend aan het slachtoffer en haar bevrijd. Zij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Uiteraard heeft een andere ambulance de spoedmelding overgenomen.

Autodieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandagavond twee jongens aangehouden omdat zij probeerden een auto te stelen.

Door getuigen werd omstreeks 22.15 uur naar de politie gebeld om te melden dat een aantal jongens bezig waren om een auto te stelen op de Karawanken. Ter plaatse zagen agenten een groepje jongens wegrennen. Uiteindelijk konden twee verdachten - 13 en 15 jaar oud en beiden afkomstig uit Utrecht - worden aangehouden.

Bij de auto trof de politie diverse inbraaksporen aan. De jongens werden voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Lange Viestraat heeft de politie twee personen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel kreeg in de gaten dat het tweetal probeerde goederen mee de winkel uit te nemen zonder deze eerst af te rekenen. Het 17-jarig meisje en 18-jarige man beiden uit Nieuwegein, werden aangehouden en overgedragen aan de politie. Zij werden voor verhoor ingesloten op het bureau.

Aanrijding tussen twee bussen

UTRECHT Maandagmorgen vond een aanrijding tussen twee bussen plaats. Hierbij liep een aantal passagiers lichte verwondingen op.

Rond 08.00 uur moest een stadsbus ter hoogte van de Catharijnesingel met de Bleekstraat krachtig remmen voor vermoedelijk een fietser die nog net even voor de bus langs wilde oversteken. De chauffeur zag geen kans meer om een botsing met een tweede bus te voorkomen en botste tegen de achterkant.

Door de aanrijding liepen diverse passagiers lichte verwondingen op. Iedereen werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht en geholpen. Niemand werd naar het ziekenhuis gebracht. Door de aanrijding liep er dieselolie op het wegdek. Hiervoor is de brandweer ingezet. Het verkeer werd omgeleid maar ondervond enkele uren overlast.