Gemeente Ameland


Nieuwsberichten

09-05-2005
Leerlingenvervoer Ameland

Ouders van een leerling van Ameland die een school voor basisonderwijs, speciale school voor basisonderwijs of een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs bezoekt, kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding in de vervoerskosten. Dit geldt ook voor ouders van gehandicapte leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs.

De afstand naar de school voor basisonderwijs en de speciale school voor basisonderwijs moet minimaal 4 kilometer van de woning zijn om in in aanmerking te komen voor deze vergoeding. De afstand van de woning naar de school voor (voortgezet) speciaal onderwijs moet minimaal 6 kilometer zijn.

Aanvragen voor een vergoeding van de vervoerskosten voor het schooljaar 2005/2006 moeten voor 1 juni 2005 via een aanvraagformulier bij het college ingediend worden. De hoogte van de vervoersvergoeding is onder meer afhankelijk van de afstand naar de school, de wijze van vervoer en het inkomen van de ouders. Ook wordt er rekening gehouden met de dichtstbijzijnde toegankelijke school voor de leerling.

Voor meer informatie en het opvragen van een aanvraagformulier kunt u contact opnemen met Jan Jaap Werkman, telefoonnummer (0519)555 577.
---

© 2002 Gemeente Ameland