Gemeente Lisse

10-05-2005 Raadsbesluiten 28 april 2005

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 28 april het volgende vastgesteld:

Verordening leerlingenvervoer 2005
De wijzigingen ten opzichte van de al bestaande verordening hebben betrekking op de aanvraagprocedure en vermelde bedragen. Eén en ander is verwerkt in een nieuwe verordening voor 2005;

Vaststelling 12e wijziging APV
Artikel 2.71 bood alleen de mogelijkheid om op te kunnen treden tegen overlast als gevolg van drugshandel op straat. De wijziging van het artikel maakt het echter mogelijk om nu ook op te treden tegen overlast als gevolg van het gebruik van verdovende middelen op de openbare weg.

De (gewijzigde) verordeningen liggen voor iedereen kosteloos ter inzage bij de afdeling Bestuurs- en Managementondersteuning. U kunt hier terecht op werkdagen tussen 08.30 en 12.30 uur;

Nota jeugdbeleid
De nota vormt een algeheel bestuurlijk raamwerk (kader) voor een samenhangende visie, ordening en kaderstelling op het vlak van het jeugdbeleid.

Handboek Inrichting Openbare Ruimte Centrum
In het handboek wordt de kwaliteit van de openbare ruimte in het centrum voor de lange termijn vastgelegd. Er zijn ook richtlijnen opgenomen voor ontwerpers en inrichters van de openbare ruimte. Hiermee wil de gemeente zowel op de korte als lange termijn invloed uitoefenen op het straatbeeld in het centrum.
Belangstellenden kunnen het handboek inzien bij de afdeling Weg- en Waterbouw op werkdagen tussen 08.30 en 12.30 uur.