Politie Zuid-Holland-Zuid

10/05 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

10-05-2005 - Persberichten District II

BOTSING
PAPENDRECHT Een 29-jarige man uit Alblasserdam is maandagmorgen 9 mei met zijn bedrijfswagen op een auto gebotst die vervolgens weer tegen twee autos voor hem botste. De drie autos stonden achter elkaar te wachten voor het stoplicht op de kruising Burgemeester Keijzerweg/Westkil. De 29-jarige kwam ook aanrijden, dacht dat het groen was en gaf gas. De wagens voor hem stonden echter nog stil. Daarop volgde een botsing. De man verklaarde last te hebben gehad van de laagstaande zon. Alle autos hadden materiële schade. Een 47-jarige man die in een van de autos zat, had last van zijn nek. Hij is voor controle naar de dokter geweest. Twee autos moesten worden weg getakeld.

OPLICHTING
HOOGBLOKLAND De politie heeft dinsdagavond 9 mei een 19-jarige man uit Gorinchem aangehouden op verdenking van oplichting. De man had op 22 april j.l. bij een tankstation langs de A27 bij Hoogblokland getankt zonder te betalen. De man had wel zijn paspoort achter gelaten in het tankstation en de medewerkers toegezegd dezelfde dag nog terug te komen om te betalen. Dit was tot op heden nog niet gebeurd. De man werd ontboden op het bureau en gaf toe nog niet betaald te hebben bij het tankstation. Hij werd na verhoor weer heengezonden. De man krijgt een dagvaarding.

TEVEEL GEDRONKEN
SLIEDRECHT De politie heeft op maandagmiddag 9 mei een 32-jarige man uit Sliedrecht aangehouden omdat hij met teveel drank op toch autoreed. De politie kreeg de melding van een alerte burger die op de Sportlaan had gezien hoe de verdachte een blik bier uit de auto weggooide. De politie ging er op af en liet de man stoppen. Na een blaastest bleek de man veel te veel te hebben gedronken. Zijn rijbewijs is ingenomen en de man kreeg een rijverbod van 11 uren.