Politie Zuid-Holland-Zuid

10/05 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

10-05-2005 - Persberichten District I

DEALER IN DE KRAAG GEVAT
DORDRECHT De politie heeft maandagmiddag 9 mei drie mannen aangehouden aan de Kloostertuin in de binnenstad van Dordrecht. De politie zag hoe een 28-jarige man en 42-jarige man uit Dordrecht drugs kochten bij een 34-jarige man uit Rotterdam. De mannen verklaarden cocaïne bij de man te hebben gekocht. De mannen werden verhoord op het bureau. Daar ging de telefoon van de 34-jarige verdachte constant af. Een agent besloot de telefoon op te nemen en had al snel door dat de persoon aan de andere kant van de lijn telefoons wilde verkopen voor drugs. De agent sprak met de man af op de Tweede Reedwarsstraat. Een 44-jarige Dordtenaar stond daar te wachten met een 54-jarige vrouw. Beiden werden aangehouden. Ze worden nader gehoord over hun contact met de 34-jarige dealer. Deze is in verzekering gesteld.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT De politie heeft dinsdagmorgen 10 mei een 50-jarige Dordtenaar aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man zou zijn 43-jarige vrouw meerdere keren hebben mishandeld en bedreigd. Daardoor heeft het slachtoffer mogelijk blijvend letsel aan het gehoor opgelopen. De man werd in zijn woning aan het Steltenpad aangehouden. Hij is ingesloten. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan tegen haar man.

WIETKWEKERIJEN ONTMANTELD
DORDRECHT Na een anonieme tip heeft de politie op maandagmiddag 9 mei twee wietkwekerijen ontdekt in de Tesselschadestraat. De politie stelde direct een onderzoek in en ontdekte in twee woningen in totaal 281 planten. Een persoon in een van de woningen werd aangehouden, een 25-jarige Dordtenaar. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de kwekerij. De man is in verzekering gesteld. Beide wietkwekerijen werden ontmanteld. De spullen en de wietplanten zijn vernietigd.

VIER BEKEURINGEN
DORDRECHT Een 15-jarige jongen uit Dordrecht is op maandagavond 9 mei alsnog in de kraag gevat na een korte achtervolging op de fiets. De jongen fietste zonder verlichting over het trottoir op de Krispijnseweg. Agenten kwamen hem tegemoet rijden. De jongen ging er toen plots vandoor. De politie ging er achter aan en riep naar de jongen dat hij moest stoppen. De jongen gaf daar geen gehoor aan. Hij stak de rijbaan over naar links richting de Jan Luykenstraat. Daar gooide hij zijn fiets neer en rende weg. Hij sprong over de balustrade van bij de Krispijnsetunnel. De agenten wisten hem in de tunnel aan te houden. Hij werd meegenomen naar het bureau waar zijn moeder in kennis werd gesteld. De jongen kreeg vier bekeuringen; voor geen verlichting, fietsen op het trottoir, niet voldoen aan de aanwijzing van de agenten en het niet tonen van zijn id-bewijs.

TE SNEL
DORDRECHT Het rijbewijs van een 23-jarige man uit Rotterdam is in de nacht van dinsdag 10 mei in beslaggenomen toen hij na correctie met een snelheid van 159 kilometer per uur op de A16 reed. Op de weg is een snelheid van 100 kilometer per uur toegestaan. De politie reed ook op de A16 en volgde de wagen een tijdje om een goed beeld te krijgen van de snelheidsoverschrijding. De man werd van de weg gehaald. Op het bureau verklaarde hij haast te hebben.