Politie Zuid-Holland-Zuid

10/05 Hoeksche Waard

10-05-2005 - Persberichten District III

FIETSER RIJDT DOOR NA ONGEVAL; GETUIGEN GEZOCHT OUD-BEIJERLAND De politie is op zoek naar de vrouw die op vrijdagmorgen 6 mei omstreeks 11.15 uur op een parkeerplaats aan de W. van Vlietstraat een 4-jarig jongetje aanreed en vervolgens doorfietste. Het jongetje was met zijn moeder op de parkeerplaats bij de supermarkt aan de W. van Vlietstraat. Moeder en zoon wilden de parkeerplaats oversteken toen er van links een fietser kwam. De fiets werd bestuurd door een dame van middelbare leeftijd. Zij reed het jongetje aan en reed over zijn scheenbeen. De fietser stopte even maar reed vervolgens door. Het jongetje bleek een gebroken scheenbeen te hebben. Hij moest diezelfde middag nog worden geopereerd. De politie is dringend op zoek naar de vrouw op de fiets. Zij wordt verzocht zich te melden bij de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief). Ook getuigen van het incident kunnen op dit nummer terecht.

BEDREIGING; POLITIE ZOEKT GETUIGEN
OUD-BEIJERLAND De politie is op zoek naar getuigen van een bedreiging in de Admiraal de Ruyterstraat op maandag 9 mei tussen 15.00 en 15.20 uur. Een 50-jarige man uit Rotterdam reed daar in zijn auto op zoek naar een woning. Hij reed de woning per ongeluk voorbij en keerde verderop. Toen hij terugreed stond een onbekende jongen druk te gebaren. De 50-jarige had de indruk dat de jongen kwaad was en stopte bij de jongen. De man draaide zijn raampje naar beneden en vroeg wat er was. De jongen zei dat de man over zijn mes was gereden. Vervolgens liet de onbekende jongen het mes zien en uitte diverse bedreigingen naar de man. De jongen stapte vervolgens op zijn fiets en reed weg richting de Zinkweg. Het gaat om een blanke jongen tussen de 1.80 en
1.85 m., ongeveer 16/17 jaar, kort donkerblond haar en hij was gekleed in een regenjack en een blauwe spijkerbroek. De jongen reed op een oude herenfiets.
Ten tijde van het incident liepen er personen voorbij. De politie roept getuigen op contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

DRIETAL AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING
PUTTERSHOEK De politie heeft dinsdagmorgen 10 mei drie familieleden van 54, 21 en 16 jaar uit Puttershoek aangehouden. Het gaat om twee mannen en een 21-jarige vrouw. Zij worden verdacht van vernieling en openlijke geweldpleging. De verdachten zouden in de nacht van 29 maart j.l. aan de Oranjelaan Westzijde een auto hebben bekrast en een schutting hebben vernield. Op basis van een goed signalement konden de drie worden aangehouden.