BedrijfsautoRAI

10-05-2005

ISE Trucking verbetert efficiency en spaart milieu

ISE Trucking zet twee LZVs in voor het vervoer van containers. TGAs met een 530 pk sterke D28 Common Rail Dieselmotor trekken de ultralange combinaties.

ISE Trucking maakt deel uit van de B&J Groep die in 2000 gevormd is bij het samengaan van Beukers & Jurling Expeditie en Vrachtautobedrijf, ISE Trucking, Intermodal Services en Home Intermodal Transport. Alle bedrijfsonderdelen zijn ondergebracht in een speciaal daarvoor gebouwd pand in Hoogvliet. Alle transportactiviteiten worden van hieruit gecoördineerd. Voor het onderhoud van het wagenpark beschikt men over een moderne, compleet uitgeruste werkplaats.

Onder de voertuigen van B&J Groep zijn 36 MANs te vinden. Het getrokken materieel bestaat uit Containerchassis, Citytrailers, koeltrailers, Tautliners en een aantal gesloten opleggers met laadlift en dubbele laadvloer. Kort geleden zijn daar twee extra lange en zware voertuigen (LZV) aan toegevoegd. Deze LZV bestaan uit drie-assige MAN TGA 26.533 FVLS trekkers in combinatie met een enkelvoudige trailer, een semi-dolly en een vierassige flexitrailer. Het getrokken deel is ontwikkeld en opgebouwd door
D-Tec Containertrailers BV uit Kesteren. De totale lengte van deze combinaties mag 25,25 meter bedragen, het maximum gewicht 60 ton.

Klantenvoordeel
ISE Trucking zet de nieuwe LZV in voor het vervoer van containers met stukgoed op specifieke routes in Zeeland, West-Brabant (Moerdijk) en Noord-Nederland, waarvoor de RDW ontheffing verleend heeft. Volgens de directie van het bedrijf kunnen de klanten met deze transportoplossing hun laadcapaciteit optimaliseren binnen de bestaande laadvensters. K. van de Meerendonk: Ondanks de aanzienlijke investering is dit gunstig vanuit bedrijfseconomisch perspectief en bovendien beter voor het milieu.

ISE Trucking koos voor TGAs vanwege de prijs/kwaliteitverhouding van deze trekkers en de positieve ervaringen met de leverancier, MAN dealer P. van der Velden Zuid B.V. uit Barendrecht. MAN toonde zich van meet af aan bereid om actief mee te werken aan de samenstelling van deze bijzondere voertuigen, aldus de heer Van de Meerendonk.