Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (10/5)

TILBURG, 10 mei 2005

Tilburgse politie houdt twee drugsdealers aan in wijk Wilhelminapark

TILBURG: Vanmorgen vroeg heeft de politie van het team Wilhelminapark onder leiding van een rechter commissaris vier panden doorzocht in de wijk op de aanwezigheid van harddrugs. Bij deze doorzoekingen zijn enkele tientallen grammen harddrugs, een stroomstootwapen, een valmes en CS- gas in beslag genomen. Een 31-jarige Tilburger en een 23-jarige plaatsgenoot worden verdacht van het dealen van harddrugs vanuit deze woningen. Zij zijn aangehouden en in verzekering gesteld.

De politie kwam de verdachten op het spoor omdat er bij het wijkbureau klachten binnen kwamen over het dealen van harddrugs vanuit woningen aan respectievelijk het NS-Plein/Enschotsestraat, het St. Pietersplein, de Koestraat en de Pastoor Smitsstraat. De overlast bestond uit onder meer dagelijkse aanloop van- en het tot diep in de nacht rondhangen van drugsverslaafden. De politie is naar aanleiding van deze klachten een strafrechtelijk onderzoek gestart. Dit leidde tot concrete verdenkingen tegen twee vanmorgen, met toestemming van de officier van justitie, aangehouden verdachten. Tevens werd vanmorgen vanaf 07.00 uur onder leiding van de rechter-commissaris op vier adressen in de wijk een doorzoeking ingesteld. Hierbij werd gebruik gemaakt van een verdovende middelen hond van de politie Rotterdam.

Niet betalende eter opgepakt

TILBURG: Gisteravond is in een hotel aan de Heuvelstraat een 39-jarige Tilburger aangehouden die biefstuk met frites met cola had gegeten en geen geld had om de rekening daarvoor van 14 euro te betalen. De smulpaap probeerde na het verorberen van zijn maaltijd ongezien weg te komen, maar twee oplettende personeelsleden konden hem echter achterhalen.

De man is al eerder voor dit soort zaken met de politie en justitie in aanraking geweest. De politie spreekt omdat het om meerdere gevallen gaat van flessentrekkerij. De verdachte verklaarde van zijn uitkering niet rond te kunnen komen. Hij had onlangs nog 14 dagen gevangenisstraf gehad voor een soortgelijk vergrijp. De politie maakt proces-verbaal op. Hij krijgt ook een bekeuring voor het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs.

Vijf minderjarige winkeldievegges aangehouden

TILBURG: In een kledingzaak op de Heuvelstraat zijn gistermiddag drie meisjes van 15,15 en 14 jaar uit Tilburg betrapt op winkeldiefstal. Ze hadden een haarband, een paar schoenen, twee paar oorbellen, een haarklem en een spiegel in hun schooltas gestopt en werden door een beveiligingsbeambte aangehouden. Ze bleken ook nog in twee andere winkels piercings en snoepgoed gestolen te hebben. De jeugdige dievegges worden vermoedelijk doorverwezen naar bureau Halt.

TILBURG: Ook bij een schoenenzaak op de Heuvel zijn gisterenmiddag twee minderjarige meisjes van 16 en 15 jaar betrapt op winkeldiefstal. Het winkelalarm af toen de meisjes naar buiten liepen. Ze hadden vier paar schoenen uit de winkel gestolen. Verder hadden de dievegges gestolen kleding (drie rokjes en twee topjes) en douchegel uit een warenhuis en gestolen schoenen uit een andere zaak bij zich. In beide gevallen zijn de ouders van de minderjarigen op de hoogte gebracht. De jeugdige dievegges worden vermoedelijk doorverwezen naar bureau Halt.

Man betrapt op rijden zonder rijbewijs

TILBURG: Agenten zagen gisteravond op de Korenbloemstraat een hen bekende 31-jarige Tilburger rijden in een personenauto. Het was de dienders bekend dat de bestuurder niet over een rijbewijs beschikt. Na een korte achtervolging kon hij bij zijn huisadres worden staande gehouden. Hij krijgt een proces-verbaal.

Baldadige man gepakt die op autos slaat

TILBURG: Gisteravond kreeg de politie omstreeks 23.30 uur een melding dat een baldadige man tijdens het voorbij lopen met zijn vuisten op twee autos had geslagen. Ter plaatse werden de dienders aangesproken door buurtbewoners. De twee bedoelde autos bleken geen schade te hebben. Desondanks is toch bij de dader die in de buurt woont, aangebeld. Hij bleek dronken te zijn en verklaarde dat hij in een kwade bui op de autos had geslagen. De maan krijgt daarom een verbaal voor baldadigheid.

Auto gestolen bij woninginbraak

TILBURG: In de Nistelrodestraat is in een woning ingebroken. De inbraak werd vanmorgen om 06.45 uur ontdekt. Bij de inbraak heeft men de sleutels gevonden van een grijze Mercedes met het kenteken 94-GV-ZP gestolen. De inbreker heeft zich bediend van de zogenaamde gaatjesboordersmethode. Door een gaatje te boren in het kozijn van een raam aan de voorzijde kon de hendel omhoog gezet worden. Door het opengemaakte raam is de dief naar binnen geklommen. Ook een GSM-telefoon en een portemonnee met bankpassen en geld zijn gestolen.

Man aangehouden na huiselijk geweld

TILBURG: Vanmorgen is een 33-jarige Tilburger omstreeks 07.40 uur in een woning aan de St. Nicolaasstraat aangehouden. Hij had in de woning en op straat zijn 39-jarige vriendin bedreigd door een mes op haar keel te zetten. Ook had hij haar met de vlakke hand in het gezicht geslagen en aan haar haren getrokken. Het slachtoffer verklaarde ruzie met haar vriend te hebben gekregen. Hierbij was ze door hem mishandeld en bedreigd. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Fietsendief gearresteerd

TILBURG: Vanmorgen heeft de politie omstreeks 07.30 uur in een woning in de binnenstad een 21-jarige Tilburger aangehouden ter zake fietsendiefstal. Een getuige had de man op de koopvaardijstraat met een afgesloten fiets zien lopen en tipte de politie. De agenten belden bij het woonadres van de verdachte aan. De gestolen fiets stond in de gang. Ook een tweede fiets is voor onderzoek in beslag genomen. De verdachte heeft de diefstal bekend. De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur: Willem van Hooijdonk