Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 10 mei 2005

Unieke noordelijke jachtluipaarden in Safaripark Beekse Bergen

In Europa alleen in Safaripark Beekse Bergen te zien

Vanaf het Pinksterweekend laat Safaripark Beekse Bergen de bezoeker unieke noordelijke jachtluipaarden zien langs de wandelroute. Wereldwijd leven er minder dan 2000 exemplaren van deze diersoort. Zelfs in gevangenschap zijn ze zeldzaam. Slechts in drie fokcentra in de Verenigde Arabische Emiraten leven, in totaal 78, noordelijke jachtluipaarden. Zij proberen deze dieren d.m.v. een fokprogramma voor uitsterven te behoeden. Slechts twee van de parken zijn publiekstoegankelijk. Safaripark Beekse Bergen is vanaf nu dus één van de drie officiële dierenparken in de wereld die de noordelijke jachtluipaarden aan haar publiek toont.

Noordelijke jachtluipaarden
In Europa bestaat al langer een fokprogramma voor 'normale' zuidelijke jachtluipaarden. De coördinator van dit programma heeft in overleg met de parken in de Emiraten een aantal dieren naar Europa gehaald om hier te starten met een fokprogramma voor de noordelijke luipaarden. Aangezien Safaripark Beekse Bergen veel ervaring heeft in het houden van jachtluipaarden en al jaren goede fokresultaten heeft, is zij uitgekozen hiermee te starten. Tijdens het Pinksterweekend zijn deze unieke dieren, twee katers en twee poezen, langs de wandelroute te bewonderen.

Een dagje Afrika
In Safaripark Beekse Bergen maken bezoekers in één dag kennis met diverse Afrikaanse diersoorten. Ze komen oog in oog te staan met leeuwen, zebra's, olifanten, giraffen, jachtluipaarden en neushoorns. Deze dieren leven op grote vlaktes met meerdere soorten tezamen. Er zijn verschillende mogelijkheden om een reis door het grootste dierenpark van de Benelux te maken. Neemt men de safaribus of safariboot, dan vertelt de gids de meest actuele informatie over de dieren. Echt avontuurlijk is de wandelsafari. Hier lopen bezoekers over een Afrikaanse savanne en ontmoeten zij bijvoorbeeld de grootste olifant van Europa, Calimero. Het is ook mogelijk om met de eigen auto op safari te gaan. Safaripark Beekse Bergen is dagelijks geopend vanaf 10 uur.

Meer informatie over Safaripark Beekse Bergen is te vinden op: www.safaripark.nl maar men kan ook bellen met Safaripark Beekse Bergen, tel: 0900-2335732 (EUR 0,15 p.m.).

Noot voor de redactie (