Ingezonden persbericht


Persbericht

Toshiba Information Systems Benelux: 1 miljoen notebooks verkocht in 15 jaar

Capelle a/d IJssel, 10 mei 2005 - Toshiba Information Systems is sinds 1990 actief in de Benelux en heeft in de afgelopen 15 jaar 1.000.000 notebooks verkocht. Toshiba heeft in deze jaren een zeer sterke marktpositie verworven in de Benelux, gebaseerd op innovatieve producten van hoge kwaliteit, zowel voor zakelijke gebruikers als consumenten.

"We hebben een mooie mijlpaal bereikt met de verkoop van 1 miljoen notebooks. Toshiba Information Systems Benelux behoort nu ook tot de 'miljonairsclub' van Toshiba Europe, de landen die al eerder over de 1 miljoen grens zijn gegaan. Maar dat 'lidmaatschap' is niet alleen het resultaat van de inspanningen van onze werknemers in de Benelux want ook onze partners hebben belangrijk bijgedragen aan dit succes", zegt Dirk Thomaere, General Manager Toshiba Information Systems Benelux.

Toshiba is hard op weg om het volgende miljoen notebooks te verkopen. "De notebookmarkt groeit nog steeds sterk, vooral de professionele, business-to-business markt, en dan met name de grote corporate accounts. Toshiba speelt hierop in met krachtige, kwalitatief zeer goede producten tegen een betaalbare prijs. De verkoop- en distributiepartners zullen hierbij wederom een essentiële rol spelen."

Over Toshiba
Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, leverancier van portable computers. Voor meer informatie zie www.computers.toshiba.nl.

Het moederbedrijf, Toshiba Corporation, nummer 8 op de wereldranglijst van computer- en elektronicabedrijven, is toonaangevend fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten, medische apparatuur en power systems. Integratie van de betreffende divisies verzekert het bedrijf van een positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 161.000 medewerkers en de jaaromzet bedraagt ruim 53 miljard US$ (2003).