Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 mei 2005

Diefstal auto

Auto gestolen

Enschede

Een 55-jarige Enschedeër deed maandag 9 mei aangifte van diefstal van zijn auto. De auto, een grijze Volvo met het kenteken YY-01-LG stond geparkeerd aan de Drienerbeeklaan in Enschede. Het voertuig werd weggenomen tussen zaterdag 30 april 00.00 uur en vrijdag 6 mei 18.00 uur. (05-056626)

Veelpleger aangehouden

Veelpleger aangehouden voor winkeldiefstal

Enschede

Maandag 9 mei om 15.40 uur vindt bij een winkel aan de Heurne in Enschede een winkeldiefstal plaats. Een 28-jarige man uit Enschede probeert diverse goederen mee te nemen. Als hij de winkel uitloopt gaat het alarm af. Twee getuigen gaan achter de man aan. Aan de Hoge Bothofstraat lukt het hen om de man aan te houden. De man is vervolgens overgedragen aan de politie en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Daar blijkt dat de man een veelpleger is. Hij is in verzekering gesteld. (05-056774)

Geweldpleging

Twee mannen richten vernielingen aan

Enschede

Dinsdag 10 mei om 3.55 uur krijgt de politie een melding dat twee mannen vernielingen plegen aan een auto die geparkeerd staat aan de Walstraat in Enschede. De politie houdt vervolgens op de Oude Markt twee Enschedese mannen van 20 en 22 jaar aan. De beide heren worden verdacht van vernielingen aan de auto en het gooien met fietsen. Ze zijn ingesloten voor verhoor. (05-056962)

Dronken achter het stuur

Verdachte aangehouden en ingesloten voor openbare dronkenschap

Almelo

Op maandag 9 mei kreeg de politie omstreeks 17.30 uur een melding dat er een dronken automobilist rondjes reed over het parkeerterrein bij het Twenteborgziekenhuis aan de Zilvermeeuw in Almelo. Medewerkers van de beveiligingsdienst hadden belet dat de man verder zou rijden, toen hij weigerde zijn juist gearriveerde vrouw het van hem te laten overnemen. Bij aankomst trof de politie de automobilist naast zijn auto aan, de man kon amper op zijn benen staan. De politie hield de verdachte, een 40-jarige Nijverdaller aan. De ademanalyse gaf een uitslag van 2,68 o/oo. Het rijbewijs van de verdachte is ingenomen en proces-verbaal wordt opgemaakt. In verband met zijn dronkenschap heeft de politie de verdachte opgesloten voor de nacht. (05-056854)

Snelheidsovertreder levert rijbewijs in

Automobilist betrapt met een snelheidsoverschrijding van 65 km/u

Bornerbroek

Op maandag 9 mei surveilleerde de politie op de Entersestraat in Bornerbroek in een onopvallende auto. Omstreeks 20.45 uur werden zij ingehaald door een auto. De politie volgde deze auto en mat daarbij een snelheid van 150 km/u terwijl 80 km/u is toegestaan. Na correctie bleek dat de automobilist 65 km/u te hard heeft gereden. Tegen de verdachte, een 42-jarige man uit Bornerbroek wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd ingenomen. (05-056908)

Woninginbraak

Veel buit gemaakt bij woninginbraak

Borne

Op maandag 9 mei werd een inbraak gemeld in een woning aan de Merelstraat in Borne. De inbraak vond plaats in het weekend tussen vrijdag 6 en maandag 9 mei. Nadat toegang werd verschaft tot de woning werden diverse goederen, zoals TV, DVD-speler met boxen, playstation met spellen, een groot aantal dvd's en cd's, mobiele telefoons en sieraden weggenomen. Gezien de omvang van de buit is het niet onwaarschijnlijk dat er getuigen zijn van deze inbraak. De politie roept mogelijke getuigen dan ook op zich te melden. Telefoonnummer 0900-8844. (05-056771)

Vernieling auto's

Meerdere auto's doelwit van vernielzucht

Hengelo

Op maandag 9 mei deden meerderen personen aangifte van vernieling van hun auto. Deze vernielingen vonden plaats tussen zaterdag 7 en zondag 8 mei. In totaal deden 6 personen aangifte. De vernielingen werden gepleegd in de Dublinstraat (1x), Londenstraat (3x) en Stockholmstraat (1x) in Hengelo. In de meeste gevallen werden de spiegels vernield en deuken in de auto getrapt. (05-056855/37/94/95/36/05.)

Woningbrand

Bewoners gewekt door rookmelder

Hengelo

Op dinsdag 10 mei werd omstreeks 03.00 uur een woningbrand gemeld aan de Eduard Verkadestraat in Hengelo. De bewoners, manen vrouw werden wakker van de rookmelder en zagen beneden in de woning rook hangen. Zij hebben onmiddellijk met hun twee kinderen de woning verlaten en alarm geslagen. De brandweer trof in de woning nog een hond aan en beademden deze onmiddellijk, waarna de hond door de dierenambulance naar een dierenarts werd overgebracht. Mogelijke oorzaak is een kortsluiting van de koel/vriescombinatie. De technische recherche van de politie stelt nog een nader onderzoek in. (05-056958)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --