Beers Bedrijfsauto

Honderd maal Scania Euro 4 voor De Rijke Transport

05/10/2005

Met de aanschaf van 100 st. Scania R 380 trekkers met de Euro 4 motor kiest De Rijke, uit het Zuid-Hollandse Spijkenisse, nadrukkelijk voor de toekomst. De ADR trekkers zijn uitgerust met de zuinige 380 pk Euro 4 motor voorzien van Scania EGR en de comfortabele Highline cabine voor internationale toepassingen. Scania Opticruise, het automatische schakelsysteem, ondersteunt de chauffeur om een zo efficiënt mogelijke rijstijl aan te houden. Bovendien kan hij zijn aandacht meer op de weg richten waardoor ook de verkeersveiligheid extra wordt gestimuleerd. De honderd nieuwe Scania's worden opgenomen in het lopende Reparatie- en Onderhoudscontract bij verschillende vestigingen van SCANIA. Alle voertuigen komen compleet opgebouwd en in kleur van de fabriek Scania Nederland te Zwolle en worden afgeleverd door SCANIA Beers te Hoogvliet. De dealer garandeert een levertijd aan De Rijke van 3 werkdagen nadat het chassis af fabriek is gekomen. De voertuigen zijn dan rijklaar, ADR gekeurd en voorzien van een kenteken.

Het Scania EGR-systeem verzekert zowel de ondernemer als de chauffeur van een probleemloos gebruik van de voertuigen. Omdat het behalen van de Euro 4 norm bij het EGR-systeem bij de bron is aangepakt, is er geen extra apparatuur en nabehandeling nodig. De transporteur verliest geen laadvermogen of -capaciteit en de chauffeur verliest geen extra tijd met het vullen van een extra tank met een ureum, zoals bij het SCR-systeem het geval is. Bovendien is er op dit ogenblik nog veel onduidelijkheid over de beschikbaarheid en de prijs van AdBlue.

De Rijke zal deze trekkers gaan inzetten voor het wegtransport van droge bulk, vloeistoffen, gevaarlijke stoffen en industriële gassen. In de loop der jaren is De Rijke uitgegroeid van een vervoerder, tot een complete logistieke dienstverlener met een uitgebreid netwerk van vervoersstromen en 31 vestigingen door geheel Europa. Een internationale vervoerder met een mondiale uitstraling. Kwaliteit en veiligheid staan bij De Rijke hoog in het vaandel. De keuze voor Scania Opticruise, waarbij de chauffeur zijn aandacht volledig op de weg kan richten, sluit hierbij naadloos aan.

De beslissing om wederom voor Scania te kiezen is enerzijds het resultaat van de jarenlange goede relatie met dealer SCANIA Beers en anderzijds de goede ervaringen die De Rijke over enkele decennia met het prestigieuze merk heeft opgedaan. Bovendien past de technische keuze die Scania heeft gemaakt om de Euro 4 norm te halen binnen de veiligheids- en kwaliteitseisen van het bedrijf.

© Copyright Scania 2004 All rights reserved.