Beers Bedrijfsauto

Young European Truck Driver

Zeventig nieuwe Scania Euro 4 trucks voor VOS Logistics: EGR is de betere keuze

05/09/2005

Wim Vos, Algemeen Directeur VOS Logistics (klik voor grotere foto) VOS Logistics heeft onlangs een order getekend voor de levering van 70 stuks Scania R 420 trekker voorzien van de zuinige 420 pk Euro 4 motor. Deze motor is naast het HPI inspuitsysteem en Turbocompound tevens voorzien van het EGR uitlaatgasrecirculatie-systeem om aan de Euro 4 norm te voldoen. Naast de voorkeur voor het merk Scania heeft met name ook de sterke voorkeur voor het EGR-systeem boven het SCR-systeem met AdBlue, bij de keuze meegespeeld. Als een van de grootste vervoerders van Europa hanteert het bedrijf een consequente politiek van investeren in de nieuwste technologie en scherp calculeren. De keuze voor EGR is dan ook met name hierdoor ingegeven.

Wim Vos, algemeen directeur van VOS Logistics, windt er geen doekje om: "Voor de chauffeur is het lastig om AdBlue te moeten tanken, het kost extra tijd. Bovendien is de consequentie van een SCR-systeem met AdBlue dat het chassisgewicht omhoog gaat door de extra voorzieningen en dat je met extra kosten zit, zoals de kostprijs van AdBlue en de extra onderhoudskosten van het systeem. Om die redenen beschouwen we de toepassing van een katalysator niet als een fijne oplossing voor de komende Euro 4 motoren."

Daarnaast heeft Wim Vos alle vertrouwen in de keus van Scania voor EGR als oplossing voor de Euro 4 motoren: "EGR is een betrouwbare en simpele technologie. Bovendien zal ook de restwaarde van deze voertuigen hoger zijn. EGR is dan ook de betere oplossing."

VOS Logistics heeft een wagenpark van zo'n 3.000 trekkende eenheden en rond de 6.000 stuks getrokken materieel. De nieuwe Scania's, allen voorzien van de comfortabele Highline cabine, zullen zoveel mogelijk worden ingezet op transitverkeer door Duitsland. Daarmee wil het bedrijf optimaal profiteren van de lagere MAUT-tarieven. VOS Logistics heeft echter veel driehoeksverkeer, zodat men de voertuigen door heel Europa aan kunnen treffen.

© Copyright Scania 2004 All rights reserved.