1e persbericht van dinsdag 10 mei 2005

Eindhoven 10-05-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken automobilist aangehouden

Op de Begijnenhof is dinsdag rond 3.00 uur een 40-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De politie zag de man in de verkeerde richting over de Kerkstraat (éénrichtingsstraat) rijden en controleerde hem. De man is meegenomen naar het politiebureau voor een blaastest. Hij had teveel gedronken. Bij hem werd een promillage van bijna 1,55 gemeten. De man moet zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Overval op horecagelegenheid

Op een horecagelegenheid aan de Geldropseweg vond dinsdagochtend rond 00.30 uur een overval plaats. Een 35-jarige medewerkster was de zaak na sluitingstijd aan het opruimen toen een onbekende man binnen kwam lopen en om geld vroeg. De medewerkster voelde zich bedreigd en wees de geldlade aan. De man is met een nog onbekend bedrag gevlucht. De dader heeft een donkere huidskleur en kort zwart kroeshaar. Hij droeg een sjaal voor zijn gezicht en had een zwarte trui en een zwarte broek aan.

Eindhoven: Man aangehouden na mishandelen vrouw

In zijn woning in Woensel Zuid is dinsdag rond 9.30 uur een 29-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan van zijn 30-jarige vrouw in hun woning eerder deze ochtend. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Jongen met mes aangehouden

De politie heeft maandagavond rond 20.30 uur een 15-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden op de Groenewoudseweg. Surveillerende agenten zagen dat hij daar met een mes dreigende bewegingen maakte naar een groepje jongeren dat daar stond. De Eindhovenaar is aangehouden en meegenomen naar het bureau. De zaak wordt via Bureau HALT afgedaan.

Helmond: Snelheidscontroles

De politie heeft maandag snelheidscontroles gehouden op de Engelseweg en de Vossenbeemd. Tussen 15.20 en 18.30 uur werden op de Vossenbeemd 2108 voertuigen gecontroleerd waarvan er 140 harder reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 90 km/u. Op de Engelseweg werden tussen 19.35 en 21.30 uur 734 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 55 harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 84 km/u.

Helmond: Snelheidscontrole

Op de President Rooseveltlaan is dinsdag tussen 7.45 en 10.45 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 50 gecontroleerde voertuigen reden 22 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 76 km/u.

Son: Zoon aangehouden na huiselijk geweld

In zijn woning in Son is maandag rond 22.00 uur een 18-jarige man aangehouden. Hij zou maandagavond de ruiten van de voordeur van zijn ouderlijke woning hebben vernield en vervolgens zijn 45-jarige moeder hebben geslagen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.