Gemeente Roermond

UPS Supply Chain Solutions kiest voor uitbreiding in Roermond

REO Midden-Limburg BV heeft met UPS Supply Chain Solutions overeenstemming bereikt over de verkoop van een bouwlocatie op bedrijventerrein Roerstreek-Zuid ten behoeve van een nieuwe vestiging. UPS koopt in eerste termijn een bouwkavel van 39.000 m² en legt via een reservering een beslag op een aanpalende kavel van 35.000 m². UPS Supply Chain Solutions is geen nieuwkomer in de regio. Naast een vestiging in Venlo heeft het bedrijf twee vestigingen in Roermond. Eind jaren negentig heeft REO al eens meegewerkt aan de uitbreiding van de huidige UPS Supply Chain Solutions-vestiging op bedrijventerrein Roerstreek-Noord.

In de loop van 2004 zijn UPS Supply Chain Solutions en REO Midden-Limburg in overleg getreden over de mogelijkheden om in de regio Midden-Limburg een nieuwe vestiging van UPS te huisvesten. Begin dit jaar werd duidelijk dat het aanbod van REO op bedrijventerrein Roerstreek-Zuid de voorkeur van UPS Supply Chain Solutions genoot. REO zal overigens niet alleen de grond verkopen maar vanuit haar 1-loket functie UPS Supply Chain Solutions ook begeleiden bij alle overheidsaangelegenheden, die samenhangen met het bouwtraject. De nieuwe vestiging geeft een aanzienlijke impuls aan de werkgelegenheid in de regio die, zeker met het oog op de werkgelegenheid die de afgelopen tijd verloren is gegaan, bijzonder welkom is.

Met deze transactie beschikt REO op Roerstreek-Zuid nog over een uitgeefbare voorraad van 12 hectare. Over in totaal 4 hectare lopen inmiddels al onderhandelingen met een viertal partijen. Met het zicht op de realisatie van de A73 constateert REO een toenemende belangstelling van bedrijven voor (de regio) Roermond. Voor REO alle aanleiding om een aantal nieuwe projecten te ontwikkelen, omdat naar verwachting de aanwezige voorraad snel zal zijn uitgeput.

Publicatiedatum: 10.05.2005 Bijgewerkt: 10.05.2005