Gemeente Hoorn


De Buitenlijn voor meldingen en klachten in gebruik genomen

Persbericht d.d.: 9 mei 2005

Met een ludieke act nam wethouder Cilia van Weel maandag De Buitenlijn in gebruik. Achter het telefoonnummer 25 25 55 gaat een centraal meldpunt schuil voor alle meldingen en klachten over de openbare ruimte. Ligt er bijvoorbeeld een stoeptegel los, dan kunnen inwoners van Hoorn dat via dit nummer melden. Zij krijgen dan iemand aan de lijn die ervoor zorgt dat het probleem zo snel mogelijk wordt verholpen. Het nieuwe meldpunt is gevestigd in het stadhuis en zorgt voor de centrale coördinatie van alle meldingen.

Wethouder Van Weel kreeg de heer Binnenkort aan de lijn, voor wie De Buitenlijn een volslagen onbekend begrip was. Na wat grappige misverstanden en komische spraakverwarring toonde Binnenkort zich uiterst tevreden over het feit dat er snel wat met zijn melding werd gedaan.

Eén nummer
Tot nu toe was het voor de inwoners van Hoorn niet altijd even duidelijk bij wie ze moesten zijn met hun meldingen en klachten. Al naar gelang het onderwerp kregen ze te maken met de rayonposten, de afdeling Bijzondere Taken en het bureau Wijkzaken. Vanaf nu geldt nog maar één telefoonnummer: 25 25 55, van De Buitenlijn. Inwoners van Hoorn kunnen dit nummer bellen bij klachten en meldingen over bijvoorbeeld speel- en groenvoorzieningen, verhardingen, de reiniging en de openbare verlichting. Ook bij overlast van hangjongeren onderneemt De Buitenlijn actie. De Buitenlijn is goed bereikbaar. Bellen is dagelijks mogelijk, van 9.00 tot 16.00 uur. Buiten deze uren is het mogelijk meldingen in te spreken op een antwoordapparaat. Via de website www.hoorn.nl kunt u uw meldingen invullen op een web-formulier.

Dienstverelning overal hetzelfde
Naast de goede bereikbaarheid en een snelle afhandeling van de klachten zijn er nog enkele andere voordelen aan de komst van De Buitenlijn verbonden. Bewoners die een melding doen, krijgen een brief of een mailtje over de afhandeling daarvan. Een centraal meldpunt heeft bovendien als voordeel dat de dienstverlening overal in de stad van hetzelfde niveau is. Door de opdeling in rayons was daar de afgelopen jaren minder sprake van. Dat paste niet in de doelstellingen van het gemeentebestuur, dat immers een volledig 'schoon, heel en veilig Hoorn' nastreeft.

---